Eerste nieuwsbrief Houtkamp College
 
Welkom bij de eerste nieuwsbrief van het Houtkamp College. In totaal ontvangt u dit schooljaar vijf nieuwsbrieven van ons. Ze zijn bedoeld om u een indruk te geven van onze nieuwe school. Zodat u in de loop van dit schooljaar een weloverwogen schoolkeuze kunt maken voor uw zoon of dochter. Voor leerlingen met een mavo-, havo- of vwo-advies kunt u in Doetinchem kiezen voor het Houtkamp College of het Panora Lyceum. Beide scholen openen hun deuren in augustus 2020.

Twee nieuwe scholen
U vraagt zich misschien af waarom er in Doetinchem twee nieuwe scholen worden opgericht. Dit is vanwege de forse terugloop van het aantal leerlingen in Doetinchem en omgeving. Er zijn op termijn niet genoeg leerlingen meer om drie scholen te vullen. Om het voortgezet onderwijs ook toekomstbestendig te maken, heeft het bestuur van Achterhoek VO ervoor gekozen om twee nieuwe scholen op te richten. Ieder met een eigen onderwijsconcept, zodat u ook echt wat te kiezen heeft.

Informatie in deze nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief vertellen we u graag iets over het onderwijsconcept van het Houtkamp College. Ook laten we u zien in welke groepen de brugklasleerlingen kunnen instromen. Daarnaast stellen we de rector, de afdelingsleider en de POVO-coördinator aan u voor. Met hen krijgt u zeker te maken als uw zoon of dochter naar de brugklas van het Houtkamp College gaat. Ook vertellen wij in het kort iets over de studiereis die de Houtkampcollega’s hebben gemaakt naar Finland. Tenslotte nodigen wij u uit voor de informatiemarkt What’s next die gehouden worden in november en wijzen wij u op de lancering van onze nieuwe website.

Veel leesplezier!
Voor wie is het Houtkamp College?
 
Het Houtkamp College is een school voor ondernemende en actieve leerlingen met een mavo-, havo- of vwo advies. Omdat het lastig is om al in groep 8 de keuze te moeten maken voor mavo, havo of vwo krijgt een leerling bij ons twee jaar de tijd om te ontdekken welk niveau het beste bij hem/haar past.

In de brugklas starten we met zogenaamde dakpanklassen. Dat zijn combinatie-klassen mavo/havo en havo/vwo. Naast deze dakpanklassen komen er ook klassen waarin alleen leerlingen met een mavo- óf vwo-advies zitten. Plaatsing in een klas vindt altijd plaats in overleg met de basisschoolleerkracht.
 
Even voorstellen: Louise Beernink
 
Maak kennis met de rector van het Houtkamp College, Louise Beernink.

Daarnaast stellen Nicole van Andel, afdelingsleider brugklas en Fleur van Pijkeren, povo-coördinator zich aan u voor! 
 

Lees verder
Het onderwijs op het Houtkamp College
 
Op het Houtkamp College kijken we vooruit en bereiden we onze leerlingen voor op hun toekomst. Maar bovenal zijn wij een school waar leerlingen het fijn gaan hebben. Waar ze aan de slag mogen met hun eigen ideeën en waar zij door persoonlijke begeleiding het beste in zichzelf naar boven halen.
 
Lees verder
Durf te kiezen!
 
Op het Houtkamp College krijgen leerlingen de mogelijkheid om een persoonlijke leerroute te kiezen. Door het maken van eigen keuzes ontdekken zij waar hun talenten en interesses liggen. En ervaren zij meer regie over hun leerproces. Dat motiveert!
 
Lees verder
 
 
Hei!
(Fins voor Hallo!)
 
In de tweede week van september is een aantal collega’s van het Houtkamp College voor een studiereis naar Finland geweest. Het Finse onderwijssysteem wordt door velen gezien als het beste systeem van de wereld. Voor de Houtkampdocenten dus de kans om veel van hun Finse collega's te leren. De reis heeft hen zeker geïnspireerd. Hoe?
 
Lees verder
   
 
   
Een nieuwe school, een nieuwe website
 
Een nieuwe school starten is een grote klus. Dat doe je niet zomaar. Op het Houtkamp College zijn we er al jaren mee bezig. Naast nieuw onderwijsaanbod ontwikkelen, moest er ook een nieuwe website komen. 
 
Lees verder
 
   
What's Next
 
Natuurlijk presenteren wij ons ook tijdens de What's Next scholenmanifestatie. Deze scholenpresentaties vinden plaats op 11 en 12 november in de DRU Cultuurfabriek in Ulft en op 18 en 19 november in het Graafschap College, locatie Sportweg in Doetinchem. Op de eigen basisschool krijgt uw zoon of dochter te horen op welke datum en locatie hij/zij samen met u welkom is. U kunt dan drie verschillende presentaties bijwonen van scholen voor voortgezet onderwijs in de regio West-Achterhoek. Via de website www.opnaarhetvo.nl kunt u zich hiervoor aanmelden. Ook is op deze site uitgebreide informatie te vinden over de verschillende niveaus in het voortgezet onderwijs en de richtingen die daar gevolgd kunnen worden.

Dit was uw eerste kennismaking met ons. Wij hopen dat u al enig beeld heeft gekregen van het Houtkamp College. De volgende Houtkampnieuwsbrieven kunt u verwachten in de maanden januari, maart, juni en juli.

Graag tot een volgende keer! 
Kalender
 
11-11-2019 What's Next, voorlichting  (DRU, Ulft)
12-11-2019 What's Next, voorlichting  (DRU, Ulft)
18-11-2019 What's Next, voorlichting (Doetinchem)
19-11-2019 What's Next, voorlichting  (Doetinchem)
25-01-2020 Open dag Houtkamp College
 
  Stuur een e-mail  
  Volg het
Houtkamp College:

  
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Houtkamp College.
Het opgegeven e-mailadres is:

Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2019, Houtkamp College. Alle rechten voorbehouden.