De tweede nieuwsbrief van het Houtkamp College
 
Fijn dat u zich aangemeld heeft voor de nieuwsbrieven van het Houtkamp College. In totaal ontvangt u dit schooljaar vijf nieuwsbrieven van ons. Ze zijn bedoeld om u een indruk te geven van onze nieuwe school. Zodat u in de loop van dit schooljaar een weloverwogen schoolkeuze kunt maken voor uw zoon of dochter. U kunt in Doetinchem kiezen voor het Houtkamp College of het Panora Lyceum. Beide scholen openen hun deuren in augustus 2020.

Informatie in deze nieuwsbrief
In deze tweede goed gevulde nieuwsbrief vertellen we u graag iets over het onderwijs op het Houtkamp College. U vindt een artikel over Bèta Challenge, een onderwijsprogramma dat zich richt op het leren toepassen van techniek. De collega’s van de vakken beeldende vorming, muziek en drama leggen uit hoe zij met elkaar samenwerken binnen het leergebied Kunst, Cultuur en Media. Daarnaast lichten we het werken vanuit leerdoelen toe en leggen we uit waarom we leerprestaties op het Houtkamp College niet in cijfers, maar in percentages worden uitgedrukt. Naast de aandacht voor de onderwijsinhoudelijke kant van onze school is er in deze nieuwsbrief ook een terugblik op de What’s nextscholenmanifestatie en een vooruitblik op de Open dag. Maar we starten met informatie over de locatie waar onze leerlingen in augustus 2020 naar school zullen gaan.  

Veel leesplezier!
Ruimzichtlaan 155: het brugklasgebouw van het Houtkamp College!
 
Lange tijd hebben we in spanning gezeten, maar in november werd ons wachten beloond. Een grote wens ging in vervulling: na de zomervakantie kunnen de brugklasleerlingen van het Houtkamp College terecht in het schoolgebouw aan de Ruimzichtlaan 155. Een prachtig pand op een prima locatie. Het gebouw is op dit moment nog in gebruik door het Graafschap College, maar vanaf komend schooljaar heeft het Houtkamp College het hele schoolgebouw voor zich alleen. Eerst zullen alleen de leerlingen van leerjaar 1 er onderwijs ontvangen, maar vanaf 2021-2022 zal het gebouw gevuld worden met leerlingen van leerjaar 1 én 2: onze brugperiode.
 
Lees verder
 



Open dag op 25 januari
 
Op 25 januari gaan onze deuren open! U kunt onze school leren kennen door samen met uw zoon/dochter een eigen route door het pand te volgen en interessante workshops te bezoeken.

Volg een route door de school
Na ontvangst bij ons op school maakt u samen met uw zoon/dochter kennis met de vier leergebieden, maatwerktijd, Technasium, Beta Challenge, het toptalenten-programma, vwo+ en nog veel meer. Bij elk leergebied is er de mogelijkheid om mee te doen aan een korte workshop. Zo ervaren de leerlingen wat ondernemend leren is, wat leerdoelen zijn en ontdekken zij wat werken met échte opdrachten uit de wereld om hen heen inhoudt.
 
Lees verder
 
Terugblik op What’s Next
 
Op het Houtkamp College is op dit moment alle aandacht gericht op de komende Open dag. Maar in november heeft de school zich ook al gepresenteerd tijdens What’s nextscholenmanifestatie. Misschien bent u op een van de avonden geweest in de DRU Cultuurfabriek in Ulft of in het Graafschap College in Doetinchem. Fijn dat u daarbij was.

Grote opkomst

Wij waren blij verrast met zoveel belangstelling voor onze nieuwe school! In totaal hebben we ongeveer 25 voorlichtingsrondes verzorgd. Soms moesten ouders en leerlingen vanwege de grote opkomst op de grond of in de vensterbanken zitten. We hebben tijdens de voorlichtingsrondes uitgelegd hoe een Houtkampdag eruit ziet, wat de lestijden zijn en welke keuzes leerlingen allemaal kunnen maken. Dat vinden wij namelijk heel erg belangrijk op het Houtkamp College: keuzes maken en je persoonlijke leerroute uitstippelen.

We kijken terug op vier succesvolle avonden en we willen u heel hartelijk bedanken voor uw komst! Wilt u meer weten over het Houtkamp College, dan zien we u graag bij onze Open dag op zaterdag 25 januari aan de Ruimzichtlaan 155. U bent welkom tussen 10.00 en 15.00 uur.
Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen
 
Het Houtkamp College is volop in ontwikkeling. We willen u graag zo goed mogelijk op de hoogte houden over onze ontwikkelingen. Daarom plaatsen we, naast de informatie op onze website, geregeld berichten op onze social media. Volg ons daarom op Facebook, Instagram en/of LinkedIn.
Technologie & Toepassing
 
Graag geven we u in deze nieuwsbrief ook informatie over het onderwijs dat gegeven gaat worden op het Houtkamp College. In dit artikel leest u over ons techniekonderwijs.

Een speeltuin ontwerpen, een racekist bouwen of hulpmiddelen bedenken waarmee mensen met een beperking een grotere zelfstandigheid verkrijgen: het vak Technologie & Toepassing laat mavoleerlingen kennis maken met beroepssectoren waarbinnen technologie een grote rol speelt.
 
Lees verder


 
Samenwerking binnen het leergebied Kunst, Cultuur en Media
 
Op het Houtkamp College werken docenten samen binnen leergebieden. Er zijn vier leergebieden: ‘Communicatie’, ‘Exact’, ‘Wereld’ en ‘Kunst, Cultuur en Media’. In deze nieuwsbrief leggen de collega’s van het leergebied Kunst, Cultuur en Media uit hoe zij met elkaar samenwerken.

Binnen het leergebied Kunst, Cultuur en Media werken de kunstvakken muziek, drama en beeldende vorming intensief met elkaar samen. Door het verbinden van deze vakken ontdekken leerlingen dat de kunsten van verschillende vakken met elkaar samenhangen.  
 
Lees verder

Werken vanuit leerdoelen
 
Het onderwijsaanbod wordt op het Houtkamp College bepaald door de docenten. Zij selecteren leerdoelen waaraan leerlingen gaan werken. En zij zoeken daarbij het beste leermateriaal. Dit is iets anders dan werken vanuit een methode. Dan heeft een uitgever de leerdoelen al bepaald. En ook de volgorde waarin de leerdoelen worden aangeboden. Wanneer de docenten op het Houtkamp College de leerdoelen hebben bepaald, kiezen zij ook de leermiddelen die zij bij hun onderwijs willen betrekken.
 
Lees verder
 
Hoe toetsen we op het Houtkamp College?
 
Een belangrijk moment voor uw zoon of dochter: de stap naar de middelbare school. Het betekent afscheid nemen van de basisschool en zich vertrouwd gaan voelen in een nieuw schoolgebouw met andere klasgenoten. Het vraagt allemaal veel energie van de brugklasleerling. En dan hebben we het nog niet eens over het volgen van een ander soort onderwijs: met steeds wisselende docenten en allemaal klasgenoten op hetzelfde niveau (mavo, mavo-havo, havo-vwo of vwo). Voor de eerste keer cijfers terugkrijgen is ook zo’n spannend moment. Het zelfvertrouwen van een brugklasleerling is nog broos. Een eerste onvoldoende terugkrijgen zorgt al gauw voor de overtuiging: ik kan dat vak niet. 
 
Lees verder
Houtkamp nieuwsbrief
 
Dit was onze tweede nieuwsbrief. Wij hopen dat u steeds beter beeld krijgt van het Houtkamp College. De volgende Houtkampnieuwsbrieven kunt u verwachten in de maanden maart, juni en juli. Mocht u zich voor deze nieuwsbrieven willen opgeven, dan kan dat via de website van het Houtkamp College.

Graag tot een volgende keer!
 
  Houtkamp College
Ruimzichtlaan 155
7001 KD Doetinchem

Stuur een e-mail
 
  Volg het
Houtkamp College:

  
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Houtkamp College.
Het opgegeven e-mailadres is:

Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2019, Houtkamp College. Alle rechten voorbehouden.