Wil je vorige nieuwsbrieven teruglezen? Klik dan hier voor het archief.
Mavo - Havo - Atheneum - Gymnasium
In deze nieuwsbrief
 
Hierbij ontvangt u de vierde nieuwsbrief van het Panora Lyceum. In deze nieuwsbrief laten wij u kennismaken met twee Panorianen. Zij vertellen u over het tweetalig onderwijs en het PUUR-programma / BPS op het Panora Lyceum. We maken bekend hoeveel ouders en leerlingen vertrouwen in ons hebben en zich op het Panora Lyceum hebben aangemeld. Ook staan we stil bij het ontwikkelen ten tijde van de coronacrisis.
De deuren van de scholen zijn gesloten en de lokalen zijn leeg. Leerlingen, docenten en ouders werken grotendeels thuis. Het is een heftige en uitdagende periode. Het onderwijs moet doorgaan en dat lijkt op veel plekken goed te lukken: in korte tijd is er onderwijs op afstand geregeld, waarbij het gebruik van digitale leermiddelen van grote waarde blijkt.

Leren is meer dan kennisoverdracht. Leren is ook elkaar ontmoeten, leren samenwerken en in contact zijn. Je leert door je nieuwsgierigheid te prikkelen, te onderzoeken en fouten te maken. Door samen te werken en ontmoetingen met anderen krijg je bovendien oog voor de wereld om je heen. Je maakt altijd onderdeel uit van een omgeving. De wereld is nu even anders…

Opeens verwachten we iets anders van elkaar: inloggen, uploaden, digitale ontmoetingen, op afstand opgaven maken en hoofdstukken lezen. Het zijn bijzondere tijden. De ontwikkeling van het Panora Lyceum staat niet stil. We zijn druk met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Ook wij zijn genoodzaakt om creatief te zijn in het samenkomen en het ontwikkelen.

We weten nu ook weer dat dingen soms anders lopen dan we willen, weten wat veerkracht is en wat de dingen zijn die ons op de been houden. We maken er het beste van!

Ik gun u veel veerkracht de komende tijd!

Paddy Harbers, rector
Onze Open Dag was een groot succes. We presenteerden vol trots en enthousiasme het onderwijs zoals we dat voor ogen hebben: sociaal, onderzoekend, duurzaam en persoonlijk. We zijn dan ook heel trots op het aantal aanmeldingen dat we hebben ontvangen. Dankbaar zijn wij voor het vertrouwen dat ouders en leerlingen in ons stellen. Het Panora Lyceum gaat starten met 380 leerlingen!

Momenteel bekijken we hoe de aanmeldingen verdeeld zijn en de plaatsingsbrieven zullen de week voor de meivakantie bezorgd worden.
Er volgt op een manier die passend is bij de huidige situatie extra informatie over het gymnasium voor alle Panora-leerlingen met een atheneum/gymnasium-advies. Vervolgens stellen we de klassen samen en gebruiken we onze creativiteit voor de organisatie van de kennismaking met onze brugklassers. We zijn vol enthousiasme de introductiedagen die gepland staan in de eerste week van september aan het voorbereiden. Hier kijken we nu al erg naar uit. Ook alle andere ontwikkelingen om in september te starten lopen gewoon door en de creativiteit van onze medewerkers om door te ontwikkelen ten tijde van corona is ongekend.


We hebben er heel veel zin in om onze deuren open te gooien en aan de slag te gaan met de eerste lichting Panorianen!
Chris van Klompenburg,
pionier tweetalig onderwijs
 
Toen voor mij de mogelijkheid kwam om bewegingsonderwijs in het Engels te geven, wilde ik direct meedoen. Wat is er nu mooier dan een extra dimensie aan je bestaan te geven door het beheersen van de Engelse taal? En daarmee het vergroten van je perspectief op de wereld om je heen?
 
Lees verder
Voorlichtingsavond gymnasium
 
In de agenda van de vorige nieuwsbrief hebben wij aangekondigd dat er op 19 mei een voorlichtingsavond gymnasium georganiseerd zal worden. Inmiddels hebben we allemaal te maken met de coronamaatregelen en de gevolgen daarvan. Met het oog op de verlenging van de maatregelen en de boodschap van de minister-president dat ook na 28 april de maatregelen niet in een keer zullen worden ingetrokken, hebben wij besloten om deze voorlichtingsavond niet door te laten gaan.

Natuurlijk vinden wij het wel heel belangrijk om onze leerlingen met een atheneum-/gymnasiumadvies een extra voorlichting te bieden over het gymnasium. Wij zullen alle Panora-leerlingen met een atheneum/gymnasium-advies binnen enkele weken informeren over het alternatief voor de voorlichtingsavond, zodat zij aanvullende informatie over ons gymnasium krijgen.
Marieke Willems,
pionier PUUR-programma / BPS
 
Als je mij straks ziet lopen op het Panora, ben ik misschien nog groter dan jij bent. Voor je je diploma hebt gehaald, heb je me vast ingehaald. En zo hoort het! Leerlingen moeten leraren voorbij kunnen groeien. En groeien, dat ga je op het Panora.
 
Lees verder
Blijf ons volgen
 
Het Panora Lyceum is volop in ontwikkeling. We willen u graag op de hoogte houden over onze ontwikkelingen. Daarom plaatsen we, naast de informatie op onze website, regelmatig berichten op onze social media. Volg ons daarom op Facebook, Instagram en/of LinkedIn. 
Agenda
 
19 mei 2020
Informatieavond gymnasium - meer informatie volgt
23 juni 2020
Kennismaking brugklassers (en ouders/verzorgers) - meer informatie volgt
2, 3 en 4 september 2020
Introductiedagen brugklas
Contactgegevens

Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op

   
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2020, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.