De vierde nieuwsbrief van het Houtkamp College
 
Welkom bij de vierde nieuwsbrief van het Houtkamp College. In totaal ontvangt u dit schooljaar vijf nieuwsbrieven van ons. Ze zijn bedoeld om u een indruk te geven van onze nieuwe school. In deze nieuwsbrief vertellen we u graag iets over de volgende onderwerpen:
  • het aantal leerlingen dat zich heeft aangemeld voor het Houtkamp College
  • de kennismakingsbijeenkomst op 23 juni voor brugklasleerlingen én hun ouders
  • het werken op een eigen laptop
  • de werkzaamheden waar de Houtkampontwikkelaars op dit moment mee bezig zijn
  • hoe leerlingen op het Houtkamp College kunnen meedenken over de schoolcultuur
  • hoe docenten binnen het leergebied Wereld samenwerken
Deze nieuwsbrief start met een woord vooraf van de rector, Louise Beernink, en de afdelingsleider voor de brugklas, Nicole van Andel.

Veel leesplezier!
Bijzondere tijd
 
We bevinden ons in een bijzondere periode. De deuren van de scholen zijn gesloten, de gebouwen zijn leeg. Het is heel onwerkelijk allemaal. Het onderwijs wordt grotendeels op afstand gegeven. Dat lukt goed in het voortgezet onderwijs in Doetinchem en daar zijn we trots op. In korte tijd hebben alle docenten het afstandsleren onder de knie gekregen. Alle lessen gaan door en leerlingen en docenten houden echt contact met elkaar. Dat contact tussen leerling en docent is zo belangrijk, want het is de kern van goed onderwijs. Het is de basis voor het leerproces van leerlingen.

Ook al zijn we niet op school, het ontwikkelproces van het Houtkamp College gaat gewoon door. In de digitale wereld ontmoeten de Houtkampontwikkelaars elkaar, er vinden teamscholingen plaats en er wordt creatief nagedacht over bijvoorbeeld de kennismakingsavond voor de nieuwe brugklasleerlingen en de introductieweek aan het begin van het schooljaar.

We hopen dat u allemaal deze periode goed en gezond doorkomt en verheugen ons op de start van het eerste schooljaar op het Houtkamp College!

Met vriendelijke groet,

Nicole van Andel, afdelingsleider brugperiode
Louise Beernink, rector 
215 aanmeldingen!
 
Het komend schooljaar start het Houtkamp College met 215 brugklasleerlingen. Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u in ons stelt door uw zoon of dochter bij onze school aan te melden. We zijn blij met de komst van zoveel leerlingen. Voor onze school is dit een prachtig aantal. Zo kunnen we een goede start maken met eigentijds en toekomstgericht onderwijs waarin samenwerkend, ondernemend en persoonlijk leren centraal staan.

Er komen acht brugklassen, evenwichtig verdeeld over mavo, havo en vwo. We bereiden ons momenteel volop voor op de start van het nieuwe schooljaar. Maar eerst is er natuurlijk nog een kennismakingsbijeenkomst in juni voor leerlingen én hun ouders. Leerlingen zullen dan hun coach en hun mede-klasgenoten ontmoeten en de ouders maken verdiepend kennis met onze onderwijsvisie. Ook de introductieweek aan het begin van het schooljaar zal in het teken van kennismaking staan, zodat de brugklasleerlingen een fijne start kunnen maken op het Houtkamp College.
 
Post!
 
Deze week ontvangen alle leerlingen die zich hebben aangemeld op het Houtkamp College een brief over de plaatsing op onze school. Iedereen is natuurlijk erg nieuwsgierig naar nieuwe klasgenoten, nieuwe docenten en ook het nieuwe schoolgebouw. Daarom is er al vóór de zomervakantie de mogelijkheid om kennis te maken!  Op dinsdag 23 juni 2020 is er van 18.30 - 20.30 uur een kennismakingsavond voor leerlingen en ouders.
 
Lees verder
   
 
   
Waar zijn de Houtkamp-ontwikkelaars mee bezig?
 
Coronacrisis of niet: de ontwikkel-werkzaamheden voor het Houtkamp College gaan gewoon door. Graag geven we u een inkijkje waar we zoal mee bezig zijn.



Lees verder
 
 
   

Werken op een eigen laptop
 
Alle leerlingen op het Houtkamp College leren op een eigen laptop. Dit kan op een laptop die zelf uitgekozen is, maar ook op een laptop die wordt aangeschaft via het Houtkamp College. Als u wilt weten aan welke eisen de laptop van uw zoon/dochter moet voldoen of welk aanbod het Houtkamp College doet om een laptop met korting aan te schaffen, lees dan onze folder.
 
Klik hier voor de folder



 
Op het Houtkamp College denken leerlingen mee over allerlei activiteiten
 
Eén van de pijlers van het onderwijs op het Houtkamp College is leerlingen eigenaar te laten zijn van hun leerproces. Eigenaar zijn van de cultuur op school hoort daar in onze ogen ook bij.

Op het Houtkamp willen we de leerlingen graag zoveel mogelijk betrekken bij het realiseren van de schoolcultuur. Wat we daarmee precies bedoelen? Wij hopen dat leerlingen zoveel mogelijk betrokken zijn bij het organiseren van schoolfeesten, de wijze waarop pauzes ingevuld worden of activiteiten die buiten school plaatsvinden. Het liefste willen we dat leerlingen met eigen voorstellen komen om de schoolcultuur vorm te geven, want het is tenslotte hun school!

Het mede bepalen van de schoolcultuur gebeurt via een leerlingenpanel. Zo’n panel bestaat uit ongeveer acht leerlingen en de samenstelling van het panel wisselt regelmatig. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk leerlingen die dat willen, de kans krijgen om voor een bepaalde periode in het leerlingenpanel zitting te nemen. Leerlingen kunnen zich hiervoor in overleg met hun coach opgeven.

Samenwerking staat voorop binnen het leerlingenpanel en er zal volop rekening worden gehouden met verschillende culturen binnen en buiten onze school. Is meedenken over de schoolcultuur ook iets voor uw zoon of dochter? Misschien kunt u er samen al eens over brainstormen.
Het leergebied Wereld
 
Hoe is Nederland eigenlijk ontstaan? Waar leven mensen in Nederland zoal van? Hoe is Nederland zo rijk geworden, hoe moeten we met zoveel rijkdom omgaan en wie bepaalt eigenlijk hoe we de rijkdom verdelen? Zomaar wat vragen die passen bij het leergebied Wereld.

De vakken aardrijkskunde, economie, wereldbeschouwing en geschiedenis werken met elkaar binnen het leergebied Wereld samen. Door deze samenwerking wordt het voor leerlingen duidelijk wat de vakken met elkaar te maken hebben!
 
Lees verder
 
Dit was onze vierde nieuwsbrief. Wij hopen dat u een steeds beter beeld krijgt van het Houtkamp College. De laatste Houtkampnieuwsbrief van dit schooljaar kunt u verwachten in juni. Graag tot een volgende keer! Of tot 23 juni tijdens de kennismakingsbijeenkomst voor onze nieuwe brugklasleerlingen en hun ouders.
 
  Houtkamp College
Ruimzichtlaan 155
7001 KD Doetinchem

Stuur een e-mail
 
  Volg het
Houtkamp College:

  
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Houtkamp College.
Het opgegeven e-mailadres is:

Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2020, Houtkamp College. Alle rechten voorbehouden.