Welkom bij het Houtkamp College
 
De start van het Houtkamp College komt steeds dichterbij. Nog even en de eerste brugklasleerlingen en Houtkampdocenten zullen het pand aan de Ruimzichtlaan in gebruik nemen. Wij kijken enorm uit naar dat moment. Maar tot aan de zomervakantie is er ook nog heel wat werk te verrichten. Ook ú moet nog aan de slag. Bijvoorbeeld met het bestellen van lesmateriaal voor uw zoon of dochter. In deze nieuws brief vertellen we er graag meer over.

U ontvangt informatie over de volgende onderwerpen:

  • de kennismakingsbijeenkomst voor brugklasleerlingen op 2 juli
  • de Houtkampagenda
  • online kennismaken met ouders op 13 juli
  • laatste loodjes voor de start van het schooljaar
  • de presentatie van het Houtkampteam
  • een school in coronatijd
  • bestellen van een laptop bij The Rent Company
  • bestellen van (digitaal) lesmateriaal bij Van Dijk
  • aanschaffen van schoolbenodigdheden 

Veel leesplezier!
Een woord vooraf
 
Het einde van het schooljaar is in zicht. Door het coronavirus zijn de afgelopen maanden wel heel anders verlopen dan wij gedacht hadden. Voor de aankomende brugklasleerlingen hoop ik dat zij toch een heel fijne afsluiting van hun basisschoolperiode krijgen. Ik weet zeker dat alle basisschoolleraren hun best doen om de basisschooltijd op een bijzonder manier af te ronden.

En wij, op het Houtkamp College, zijn natuurlijk hard aan het werk om de brugklasleerlingen allemaal een leuke en fijne start op het Houtkamp College te bezorgen; de coaches zijn zich aan het voorbereiden op de kennismakingsavond op 2 juli en verheugen zich op de komst van de leerlingen. Alle docenten zijn de lessen voor het komend jaar aan het voorbereiden en hebben er zin in om in leergebieden en vakgebieden met de leerlingen aan het werk te gaan.

Vanaf juli is het schoolgebouw ook echt van ons en in de zomer zal er geschilderd en ingericht gaan worden. De inrichtingsplannen zien er prachtig uit: op 1 september ontvangen we de leerlingen in een mooie, gezellige school met Houtkampsfeer. Maar eerst zien we elkaar op de kennismakingsbijeenkomst op 2 juli. Tot dan!

Met vriendelijke groet,

Louise Beernink
rector Houtkamp College
Kennismakingsavond
 
Op donderdag 2 juli 2020 mogen alle aankomende brugklasleerlingen eindelijk even naar hun nieuwe school! We hebben de leerlingen per brief al uitgenodigd voor deze kennismakingsavond, maar hieronder staan nogmaals de tijden per klas.
 
Lees verder
 
Online kennismaking met ouders/verzorgers
 
Het lijkt ons heel fijn om met alle ouders en verzorgers van onze leerlingen kennis te maken. Fysiek gaat dit helaas niet lukken voor de zomervakantie. Daarom organiseren we een online bijeenkomst op 13 juli van 19.30 tot 20.30.

Tijdens deze Webinar zullen de rector, de afdelingsleider en een docent van het Houtkamp u informeren over het onderwijs op het Houtkamp College en u vertellen hoe het begin van het schooljaar eruit zal zien. Ook kunt u uw vragen aan hen stellen. Rond 6 juli ontvangt u per mail verdere informatie over deze bijeenkomst en instructies hoe u kunt inloggen. Na de zomervakantie hopen we elkaar dan live te kunnen ontmoeten. Mogelijk op twee ouderavonden, op dinsdag 8 of donderdag 10 september. Wij informeren u hier zo spoedig mogelijk over en houden uiteraard rekening met de geldende RIVM-maatregelen.
Spiksplinternieuw: de Houtkampagenda
 
Tijdens de kennismakingsbijeenkomst krijgt iedere nieuwe brugklasleerling van ons deze handige agenda en planner in één. Deze helpt de leerlingen bij het behouden van overzicht over alle schooltaken, het verdelen van het schoolwerk over de weken en laat zien aan welke doelen per periode gewerkt wordt.

In de agenda vinden de leerlingen ook een aantal handige schoolafspraken terug. Waar ze zich bijvoorbeeld moeten melden als ze een afspraak bij de orthodontist hebben en hoe de conciërge heet. De agenda is te personaliseren met een eigen foto op de voorkant én met gekleurd elastiek naar keuze. Dan wordt het helemaal een eigen unieke agenda. Handig!
 
De laatste loodjes voor onze ontwikkelwerkwerkzaamheden
 
De afgelopen twee jaar zijn de ontwikkelaars volop bezig geweest met het uitwerken van ons onderwijsconcept. Het Houtkamp College streeft drie hoofddoelen na:
  1. De leerling combineert kennis en vaardigheden vanuit verschillende vakken en werkt samen met anderen.
  2. De leerling maakt zelf verantwoorde keuzes voor zijn eigen leerproces.
  3. De leerling leert actief en toont initiatieven, waarbij hij rekening houdt met zijn omgeving.
Deze drie doelen hebben wij telkens voor ogen gehad bij het ontwikkelen van al het lesmateriaal. Ieder vak of leergebied heeft dat op zijn eigen manier gedaan, maar steeds met ons onderwijsconcept als leidraad. 
 
Lees verder




Team Houtkamp!
 
Na twee jaar met elkaar aan het ontwikkelen te zijn geweest, mogen we eindelijk in september als team starten op het Houtkamp College. Wij kijken ernaar uit om met onze leerlingen kennis te maken en onze plannen, voorbereidingen en ideeën in praktijk te brengen. Doordat we afgelopen twee jaren al intensief samengewerkt hebben, staat er bij de start in september een ijzersterk team voor al onze leerlingen klaar. Hier zie je wie er in het Houtkampteam zitten.

Tot ziens in september en voor nu alvast een fijne vakantie gewenst!
 
Een school starten in Coronatijd
 
Het komend schooljaar willen we natuurlijk heel graag met z’n allen in ons nieuwe gebouw aan de Ruimzichtlaan starten met live-onderwijs. Aan ons gebouw zal het niet liggen: daar is plaats genoeg voor 210 brugklasleerlingen, want het gebouw is berekend op 700-800 leerlingen. Voldoende ruimte dus om afstand te bewaren als dat nodig is.
 
Lees verder
 
Laptop bestellen voor 31 juli
 
Op 12 juni hebben alle leerlingen op hun postadres een brief ontvangen over het bestellen van een Dell-laptop voor de start van het schooljaar. In deze brief stond informatie over de bestelwijze, met daarbij een bestelflyer van de The Rent Company.

Graag wijzen wij u erop dat de laptop besteld moet worden vóór 31 juli 2020, zodat de leerlingen er gelijk aan het begin van het schooljaar mee aan de slag kunnen. 

Ophalen van laptops
De laptops worden geleverd aan het Houtkamp College waar u ze op 31 augustus vanaf 14.00 uur kunt ophalen. Dat gaat volgens het volgende schema:
  • 14.00 -14.30 uur M1A en M1B
  • 14.30 -15.15 uur H1A, H1B en H1C
  • 15.15 -16.00 uur V1A, V1B en V1C

Heeft u nog andere vragen over het aanschaffen van een laptop, neem dan contact op met: info@houtkampcollege.nl.
Lesmateriaal bestellen
 
Op een eigen laptop gebruik je natuurlijk digitaal lesmateriaal. (Bijna) al het lesmateriaal dat leerlingen voor het schooljaar 2020-2021 bestellen, is digitaal. Dat betekent geen zwaar boekenpakket dat aan het eind van de zomervakantie wordt afgeleverd door een postbezorger. En bijna geen boeken kaften. De leerlingen ontvangen in plaats van boeken activatiecodes. 
 
Lees verder
Schoolbenodigdheden aanschaffen
 
Om onderwijs op het Houtkamp College te volgen heeft uw zoon/dochter ook schoolspullen nodig zoals schriften, kleurpotloden en gymkleding. Deze materialen moet u zelf aanschaffen. Op het onderstaande overzicht kunt u zien welke schoolbenodigdheden in het eerste leerjaar in het schooljaar 2020-2021 nodig zijn.
 
Bekijk hier het overzicht
Kalender
 
2 juli 2020 Kennismakingsavond brugklassers
13 juli 2020 Online kennismaking ouders/verzorgers 
1 september 2020 Start schooljaar voor leerlingen
8 september 2020 Ouderavond M1, H1a, H1b
10 september 2020 Ouderavond H1c, V1
Dit was de op één na laatste nieuwsbrief die u dit schooljaar van het Houtkamp College ontvangt. Vlak voor de zomervakantie sturen we nog een allerlaatste nieuwsbrief. Daarin krijgt u onder andere informatie over de start van het schooljaar, de eerste kennismakingsweek en de inrichtingsplannen voor het Houtkamp College waar we in de zomer een start mee maken. U kunt deze nieuwsbrief verwachten in de week van 13-17 juli (week 29).
 
  Houtkamp College
Ruimzichtlaan 155
7001 KD Doetinchem

Stuur een e-mail
 
  Volg het
Houtkamp College:

  
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Houtkamp College.
Het opgegeven e-mailadres is:

Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2020, Houtkamp College. Alle rechten voorbehouden.