Welkom bij het Houtkamp College
 
Op de valreep van het huidige schooljaar ontvangt u van ons nog een allerlaatste nieuwsbrief die boordevol informatie staat over belangrijke zaken.

We blikken met u terug op de kennismakingsbijeenkomst van brugklasleerlingen op 2 juli én op de online ouderavond van afgelopen maandagavond 13 juli. Tijdens dit webinar konden niet alle vragen die gesteld werden, beantwoord worden. In deze nieuwsbrief proberen we alsnog deze vragen te beantwoorden.

We kijken ook met u vooruit: u ontvangt informatie over de eerste kennismakingsweek  die duurt van 31 augustus tot 4 september, we informeren u over de vrijwillige ouderbijdrage waarvoor u in september een nota ontvangt en we polsen uw interesse om zitting te nemen in de medezeggenschapsraad.

Graag wijzen wij u erop dat onze nieuwsbrieven informatie bevatten die u als ouder écht gelezen moet hebben. Tijdens de online ouderavond bleek dat sommige ouders de informatie over het bestellen van leermiddelen en de aanschaf van schoolbenodigdheden, waarover in de vorige nieuwsbrief een artikel stond, hadden gemist. Daarom besteden we aan deze onderwerpen opnieuw aandacht in deze nieuwsbrief.

Op een rijtje alle onderwerpen die aan bod komen:
  • terugblik op kennismakingsbijeenkomst  
  • overzicht van de brugklascoaches  
  • youtube-video helpt bij overstap naar Houtkamp College 
  • de verbouwing van het Houtkampgebouw tijdens de zomermaanden 
  • terugblik op de online ouderavond 
  • vooruitblik introductieweek 
  • uw vragen over het bestellen van lesmateriaal 
  • herhaling bestellen en ophalen van de laptop 
  • Claroread voor leerlingen met dyslexie 
  • lidmaatschap van de bibliotheek 
  • vrijwillige ouderbijdrage 
  • interesse in de MR
  • met het openbaar vervoer naar het Houtkamp College 
  • vakantierooster 20-21
Een gedenkwaardig schooljaar loopt ten einde
 
Wat er verder ook gebeurt, dit coronaschooljaar zullen we waarschijnlijk nooit meer vergeten. Voor leerlingen in groep 8 moet het ook een wonderlijk laatste schooljaar zijn geweest. Gelukkig lijken alle seinen op groen te staan om in september gewoon live onderwijs te gaan geven op het Houtkamp College. Daar kijken we erg naar uit. We hopen dat ons gebouw dan ook al echt een Houtkamplook zal hebben. Daaraan wordt in de zomervakantie nog hard gewerkt. Maar voor ons breekt nu eerst de vakantie aan. We gaan allemaal even heerlijk genieten van een paar weken vrije tijd. Graag wil ik jullie een fijne zomervakantie toewensen en ik hoop jullie allemaal te zien bij de feestelijke opening van het Houtkamp College op 1 september!

Louise Beernink
Kennismakingsavond  
Op 2 juli was het dan eindelijk zover: we mochten alle nieuwe brugklassers van het Houtkamp College ontvangen! Wat een feest voor ons en hopelijk ook voor alle leerlingen.

De leerlingen kwamen binnen over een blauwe loper, met een muziekje erbij en langs de loper stonden de coaches die de leerlingen welkom heetten. Sommige leerlingen kwamen nog wat verlegen binnen, anderen liepen al met wat meer bravoure over de blauwe loper, sommigen kwamen alleen, anderen in een klein groepje. Eén ding hadden ze allemaal gemeen: ze waren heel nieuwsgierig naar hun klasgenoten en hun coaches.
 
Lees verder
 
Overzicht van brugklascoaches
 
De leerlingen hebben tijdens de kennismakingsavond hun coaches leren kennen, in het klassenboek dat de leerlingen per post hebben ontvangen, staat ook wie hun klasgenootjes zijn. Hieronder ziet u welke coaches bij welke klassen horen. Tijdens de ouderavond in september kunt u hen live ontmoeten. 

YouTube-serie helpt bij over overstap naar brugklas
 
Levi Stevens en Yunus Kinacilar, twee leerlingen uit vwo 3 van het Ludger College, helpen aankomende brugklasleerlingen bij het maken van de overstap naar de middelbare school. Zij doen dit met behulp van een vraag-antwoordvideo over middelbare scholen in de regio.
 
Lees verder
Gebouw Houtkamp College krijgt facelift
 
Op 20 juli krijgen wij de sleutel overhandigd van ons nieuwe schoolgebouw. In dit gebouw zat de afgelopen jaren het Graafschap College. Maar sinds vorige week prijkt het Houtkamplogo op de gevel en in de zomervakantie gaan we het gebouw omtoveren tot een heus Houtkampgebouw.
 
Lees verder
 
Terugblik op online ouderavond
 
Op maandagavond 13 juli vond onze online-ouderavond plaats. We deden dit in de professionele opnamestudio van MediaCows in Doetinchem en hebben zowel tijdens de ouderavond als erna veel positieve reacties van kijkende ouders/verzorgers mogen ontvangen. We hebben tijdens de uitzending al heel wat vragen kunnen beantwoorden, maar er zijn ook vragen onbeantwoord gebleven: hieronder vindt u nog een aantal van deze vragen (met de antwoorden erbij natuurlijk).

Kon u het webinar niet volgen en wilt u alsnog graag weten wat er besproken is, bekijk dan hier uitzending. De uitzending begint op 05.29 min. Volgend jaar zullen we tijdens het schooljaar nog een paar keer een webinar inplannen en zullen er behalve docenten/coaches ook leerlingen bij betrokken worden.
 
Vragen en antwoorden
 
Vooruitblik introductie 31 augustus – 4 september
 
Op dinsdag 1 september start de introductieweek voor de leerlingen. Dan gaan we ook echt samen aan de slag!

Deze echte eerste schooldag starten we om 8.30 uur feestelijk op het schoolplein. De rest van de dag brengen de kinderen door met hun eigen klas en coaches. Ze leren de school en elkaar beter kennen, er worden pasfoto’s voor de schoolpasjes gemaakt en ze krijgen instructie over de digitale leermiddelen op hun laptop. De laptop moet dus gelijk mee op dinsdag! Voor laptops die niet via The Rent Company zijn aangeschaft, geldt dat deze dan worden gekoppeld aan ons digitale systeem. De dag duurt tot 12.00.

Woensdag 2 september staat in het teken van sport en een spannend spel in de binnenstad van Doetinchem. Mobiele telefoon én sportkleding mogen mee vandaag. Na afloop eten de klassen samen. Ze krijgen wat te drinken van school.

Donderdag 3 en vrijdag 4 september gaan we een deel van de dag volgens het lesrooster werken. Beide dagen worden afgesloten met een moment met één van de coaches, om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen en samen te lunchen.

Voor in de agenda:
  • dinsdag 1 september                   8.30 uur - 12.00 uur (geen lunchpauze)
  • woensdag 2 september               8.30 uur - 13.00 uur (met lunchpauze)
  • donderdag 3 september              8.30 uur - 12.15 (met lunchpauze)
  • vrijdag 4 september                     8.30 uur - 12.15 (met lunchpauze)
Uw vragen over het bestellen van lesmateriaal 
 
In onze vorige nieuwsbrief vertelden we u dat u nog voor de zomervakantie lesmateriaal voor uw zoon/dochter moet bestellen bij www.VanDijk.nl. Veel ouders verbaasden zich erover dat in de bestellijst geen boeken waren opgenomen voor de vakken Nederlands en wiskunde en stuurden hierover een vraag naar info@houtkampcollege.nl.
 
Lees verder
 
Bestellen van een laptop
 
In de vorige nieuwsbrief plaatsen we een artikel over het bestellen van een laptop. Ook ontvingen alle leerlingen op 12 juni op hun postadres een brief over het bestellen van een Dell-laptop voor de start van het schooljaar.

In deze brief stond informatie over de bestelwijze, met daarbij een bestelflyer van de The Rent Company. Als u deze brief nog eens wilt nalezen, kijk dan op de website van de school. Let op: de laptop moet besteld worden vóór 31 juli 2020, zodat de leerlingen er gelijk aan het begin van het schooljaar mee aan de slag kunnen.

U heeft al een laptop
Als u thuis al een laptop heeft, kan uw zoon of dochter daar ook op werken. De laptop moet dan wel aan een aantal specificaties voldoen. 

Ophalen van laptops
De laptops worden geleverd aan het Houtkamp College waar u ze op 31 augustus vanaf 14.00 uur kunt ophalen. Dat gaat volgens het volgende schema:

  • 14.00 -14.30 uur M1A en M1B
  • 14.30 -15.15 uur H1A, H1B en H1C
  • 15.15 -16.00 uur V1A, V1B en V1C

Heeft u nog andere vragen over het aanschaffen van een laptop, neem dan contact op met: info@houtkampcollege.nl.
Claroread op de laptop ondersteunt leerlingen met dyslexie
 
Leerlingen met dyslexie kunnen op het Houtkamp College gebruik maken van het ondersteuningsprogramma Claroread. Dit programma kan worden geïnstalleerd op de eigen laptop van de leerlingen. Hiervoor is wel een mailadres van het Houtkamp nodig. Dit mailadres krijgen de leerlingen in de eerste schoolweek. Na de zomervakantie dus. Het gebruik van Claroread is gratis.

Leerlingen met dyslexie worden na de zomervakantie door de onderwijsbegeleider of coach benaderd of ze gebruik willen maken van Claroread op hun computer. Samen met de ICT-specialist op het Houtkamp College zorgen we er dan voor dat alles in orde komt!
 
Lees verder
Vrijwillige ouderbijdrage 
 
In september krijgt u van ons bericht over de vrijwillige ouderbijdrage. Deze ouderbijdrage is voor ons van groot belang. We gebruiken de vrijwillige financiële bijdrage voor de aanschaf van extra leermiddelen, voor excursies, voor de huur van kluisjes en voor faciliteiten en activiteiten waarvan alle leerlingen gebruik kunnen maken. Het zijn zaken waarvoor de overheid geen financiën beschikbaar stelt.

De ouderbijdrage in schooljaar 20-21 bedraagt per leerling €150,00. De adviesraad van het Houtkamp College heeft de hoogte van de ouderbijdrage goedgekeurd. In de begeleidende brief die u in september bij de nota ontvangt, worden de kosten waarvoor de ouderbijdrage wordt gebruikt gespecificeerd.

Als we op het Houtkamp College het onderwijs niet alleen beter, maar ook aantrekkelijker willen maken voor onze leerlingen, hebben we uw bijdrage hard nodig.
Medezeggenschap op het Houtkamp College
 
Als ouder of leerling meedenken over het onderwijs dat gegeven wordt op het Houtkamp College, dat kan! Graag horen we van ouders en leerlingen wat goed gaat en wat beter kan. Medezeggenschap op het Houtkamp College wordt op verschillende manieren vorm gegeven. Er komt een ouderraad en een leerlingenpanel. Daarnaast komt er ook een ‘officiële’ deelraad (mede-zeggenschapsraad). 
 
Lees verder
Lidmaatschap bibliotheek
 
Lezen vinden wij ontzettend belangrijk! En waar kun je beter boeken lenen dan in de prachtige bibliotheek van Doetinchem? Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met de Bibliotheek West-Achterhoek en maken wij al onze leerlingen gratis lid. Een lidmaatschap houdt in dat leerlingen per vier weken maximaal tien boeken mogen lenen, in alle bibliotheken van West-Achterhoek. Het lidmaatschap geldt tot hun 18e jaar. Ook kinderen die al lid zijn van de bibliotheek, krijgen een bibliotheekpas van het Houtkamp College, waarmee zij voor school boeken kunnen lenen. Voor het aanmaken van deze bibliotheekpasjes moeten wij de NAW-gegevens (naam-adres-woonplaats) en de geboortedatum van onze leerlingen delen met de bibliotheek. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dat melden via info@houtkampcollege.nl.
Met openbaar vervoer naar het Houtkamp College 
 
Dagelijks reizen duizenden leerlingen en werknemers in heel Nederland met het openbaar vervoer van Arriva. Ook in de Achterhoek brengt Arriva je graag veilig naar school of naar je werk. De bussen (en treinen) van Arriva stoppen dicht bij school. 

Voor leerlingen en werknemers van het Houtkamp College, biedt Arriva een speciaal tarief aan voor het abonnement Altijd Vrij Gelderland. Met dit abonnement reis je onbeperkt met de bussen en treinen van Arriva in de hele Achterhoek. Ook in de spits en in het weekend.
 
Lees verder
Vakantierooster 2020-2021
 
Herfstvakantie 17 oktober t/m 25 oktober 2020
Kerstvakantie 19 december 2020 t/m 3 januari 2021
Voorjaarsvakantie 13 februari t/m 21 februari 2021
Meivakantie 1 mei t/m 9 mei 2021
Zomervakantie 17 juli t/m 29 augustus 2021
Dit was de laatste bomvolle nieuwsbrief van schooljaar 2019-2020. In het nieuwe schooljaar zullen we u maandelijks op de hoogte houden van al het laatste nieuws op het Houtkamp College. We wensen u een heel fijne zomervakantie toe.
 
  Houtkamp College
Ruimzichtlaan 155
7001 KD Doetinchem

Stuur een e-mail
 
  Volg het
Houtkamp College:

  
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Houtkamp College.
Het opgegeven e-mailadres is:

Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2020, Houtkamp College. Alle rechten voorbehouden.