Welkom bij het Houtkamp College
 
Hoera, de start van het Houtkamp College is een feit. De eerste brugklasleerlingen bevolken ons mooie pand aan de Ruimzichtlaan. En hoe leuk: ze begroeten (nog) iedereen. Dat zorgt voor een fijne, gemoedelijke sfeer. We vertellen u er graag over. In deze nieuwsbrief ontvangt u informatie over de volgende onderwerpen:

  • aandacht voor praktische zaken, zoals ziek- en betermelding
  • kennismaking met coaches en hun kijk op hun rol
  • introductie van MR-leden
  • werken binnen het leergebied Wereld
  • instelling van ouder- en leerlingenpanels
  • oproep voor surveillance-ouders

Veel leesplezier!
We zijn gestart
 
Het Houtkamp is niet meer een school op papier, het Houtkamp is een school in een gebouw met leerlingen, docenten en andere ondersteuners, een school waar les wordt gegeven. 

We hebben een goede start van het schooljaar gehad: op dinsdag 1 september vond de feestelijke opening plaats van onze school: een officieel moment met onze burgemeester én kinderburgemeester. Alle leerlingen waren op schoolplein, er was muziek en met (kinder)champagne en een heus rood lint werd de school dan eindelijk echt geopend.
 
Lees verder
 
Praktische zaken 
 
Uw zoon of dochter gaat inmiddels alweer een maand naar het Houtkamp College. In die afgelopen weken heeft hij/zij al heel veel nieuwe informatie moeten verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het ontdekken van de regels die op  het Houtkamp College gelden, de werkwijzen van zoveel verschillende docenten, het werken in Magister.me, teveel om op te noemen. Zo’n introductieperiode is voor leerlingen dan ook een heel intensieve tijd.

Ook u moet op de hoogte zijn van een aantal praktische zaken. Daar vragen we graag uw aandacht voor.

  • Laptop opladen: Wilt u uw zoon/dochter er dagelijks aan herinneren dat de laptop voor schooltijd opgeladen is?
  • Houtkampagenda: De Houtkampagenda is een handig hulpmiddel bij het leren plannen van schoolwerk. Wilt u erop toezien dat deze agenda in de schooltas van uw zoon/dochter zit?
  • Magister.me: Op Magister.me staan veel instructiefilmpjes die leerlingen tijdens schooltijd moeten bekijken. Hiervoor hebben zij hun oordopjes nodig. Helpt u uw zoon/dochter eraan herinneren dat zij deze meenemen naar school? Nu zien we nog te vaak dat leerlingen hun oordopjes delen met klasgenoten.
  • Ziek- en betermelding: Bij ziekte vragen we u uw zoon/dochter tussen 7.45 en 8.30 uur afwezig te melden bij de medewerkster van de leerlingenbalie. Het telefoonnummer dat u daarvoor kunt gebruiken, is 0314-727199. Als u ruim van tevoren weet dat uw zoon/dochter niet aanwezig kan zijn op school, dan kunt u hem/haar ook afmelden via het mailadres absentiemelding@houtkampcollege.nl. Wanneer een leerling na ziekte weer naar school komt, ontvangen we graag een betermelding. Ook dit kan via het mailadres absentiemelding@houtkampcollege.nl.
  • Schoolgids: Wilt u bijzonder verlof aanvragen, zoekt u contact met een vertrouwenspersoon, bent u benieuwd naar de zorg die op het Houtkamp College geboden wordt? Antwoorden op dit soort vragen vindt u in de schoolgids. Dit document staat vol informatie over praktische zaken op het Houtkamp College. Een aanrader om dit document eens door te bladeren.
Brugklascoaches
 
Op het Houtkamp College werken zestien bevlogen collega’s die ook brugklascoaches zijn. Met hart en ziel zetten zij zich in voor het Houtkamp College en zijn leerlingen. Wat hun idealen zijn als het om onderwijs gaat en hoe zij hun coachtaak invullen, leest u hier.
 
Maak kennis met de coaches
 
Medezeggenschap: even voorstellen
 
Op woensdag 30 september vond de eerste bijeenkomst van de medezeggenschapsraad plaats. De medezeggenschapsraad wordt vertegenwoordigt door medewerkers en ouders/verzorgers van (leerlingen van) het Houtkamp College. Klik hieronder om meer te weten te komen over de leden van de medezeggenschapsraad.

De oudergeleding is bereikbaar via mr@houtkampcollege.nl.
 

Leden medezeggenschapsraad
Werken in het leergebied Wereld
 
Met grote bakken vol lego kwam afgelopen week een aantal leerlingen het lokaal binnen. ‘Nodig voor de grote opdracht’ was de mededeling. Even later waren ze allemaal druk bezig met het creëren van een eiland om een eigen samenleving vorm te geven. Creativiteit was volgens hen een belangrijke eigenschap voor die samenleving en daarom dachten ze aan lego.

Hoe mooi is het om te zien dat leerlingen zulke initiatieven nemen en ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat van hun samenleving! Trouwens, bij de opdracht ‘Een eigen bestaan opbouwen’ komen de leerdoelen van de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en wereldbeschouwing terug. Op deze manier leren leerlingen de leerdoelen van vier verschillende vakken op een creatieve manier te integreren.  
 
Lees meer over het leergebied Wereld
 
Leerling-, ouder- en docentenpanels: in gesprek met elkaar over ons onderwijs
 
Dit schooljaar gaan we werken met leerling-, ouder- en docentenpanels. Op die manier krijgen we uit alle geledingen reacties en feedback. Aan de hand van die feedback kunnen we ons onderwijs nog beter maken.

De eerste ouderpanelbijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 18 november van 10.00-11.30 uur. We hebben dan één lesperiode van tien weken achter de rug inclusief de afsluitende TOPPER-week. Op die periode willen we graag met een aantal ouders terugblikken. Als u bij dit panelgesprek aanwezig wilt zijn, dan kunt dat hieronder doorgeven.

Een eerste bijeenkomst met het leerlingenpanel is ook in de komende periode gepland. Uit elke klas wordt één leerling afgevaardigd. Met elkaar gaan we in gesprek over de ervaringen van de leerlingen tijdens de eerste weken op school en vragen we hun (en hun klasgenoten ook) mee te denken over de inrichting van de buitenruimte van onze school.
 
Aanmelden voor het ouderpanel
 
Welke ouder heeft tijd om te helpen?
 
Kijkend naar de huidige ontwikkelingen, vermoeden we dat we de komende weken steeds vaker te maken gaan krijgen met collega’s die in afwachting van een test(resultaat) thuis moeten blijven, terwijl ze wel in staat zijn om vanuit huis afstandsonderwijs te verzorgen aan de leerlingen op school.

Het zou onze leerlingen enorm helpen als we een pool met ouders/verzorgers zouden kunnen vormen die bereid zijn om te surveilleren tijdens het afstandsonderwijs. Dan kunnen er zoveel mogelijk lessen doorgaan. We zoeken daarom ouders/verzorgers die één of meerdere dagdelen per week voor de klas willen staan als surveillant, zodat leerlingen de afstandslessen kunnen volgen.

Staat u stevig in uw schoenen en vindt u het leuk om een klas leerlingen aan het werk te zetten achter hun laptop, meld u dan alstublieft aan voor deze surveillancepool. Wij zouden er erg mee geholpen zijn. Geeft u ook aan op welk dag of welke dagdelen u beschikbaar bent?

Alvast ontzettend bedankt!

NB: Ouders/verzorgers worden niet ingezet in de lessen van hun eigen kinderen. Van surveillerende ouders/verzorgers wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd; de kosten vergoeden wij uiteraard. Ook voor surveillerende ouders/verzorgers geldt dat zij alleen naar school komen als zij geen corona-gerelateerde klachten hebben.
 
Aanmelden om te surveilleren
Kalender
 
6 oktober 2020 Studiemiddag, leerlingen vanaf 13.00 uur vrij
6 oktober 2020 Kick-off Topsport Gelderland
19 t/m 23 oktober 2020 Herfstvakantie
27 oktober 2020 Webinar voor ouders waarin teruggeblikt wordt op de afgelopen periode en vooruitgeblikt op lesperiode 2. Deze webinar komt in plaats van een live ouderavond.
Dit was de eerste nieuwsbrief van schooljaar 2020-2021. U kunt de Houtkampnieuwsbrief aan het einde van elke maand verwachten. 

Graag tot een volgende keer!
 
  Houtkamp College
Ruimzichtlaan 155
7001 KD Doetinchem

Stuur een e-mail
 
  Volg het
Houtkamp College:

  
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Houtkamp College.
Het opgegeven e-mailadres is:

Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2020, Houtkamp College. Alle rechten voorbehouden.