Wil je vorige nieuwsbrieven teruglezen? kijk dan hier voor het archief
 
Een jaar om nooit te vergeten…
 
2020 is in meerdere opzichten een bijzonder jaar geweest. Na jaren van voorbereiding is begin september het Panora Lyceum waar geworden. Het nieuwe onderwijsconcept met werken in thema’s, wereldburgerschap, tweetalig onderwijs, een gymnasium en nog veel meer! Het is een prachtige uitdaging om een nieuwe school te mogen starten. Het Panora Lyceum is direct vanaf de start een bruisende en dynamische school. De sfeer op school is erg goed, er wordt hard gewerkt en de betrokkenheid van onze leerlingen, medewerkers en ouders/verzorgers is erg hoog! Een compliment aan allen!

We zijn gestart in een bijzondere tijd. De grootste uitdaging van het afgelopen jaar ligt misschien wel in het kunnen waarderen wat je hebt. Het kleine groot maken. Uit een crisis ontstaan vaak mooie dingen en zijn er kansen om te groeien! Laten we ook in moeilijkere tijden samen met een  positieve blik naar de wereld blijven kijken!

Ik wens jullie allemaal een heel mooi 2021 toe!

Paddy Harbers, rector
  
  
Lees Panora!
 
Onze leerlingen en medewerkers hebben dit jaar een prachtige glossy gemaakt met interviews, informatie en heel veel foto's van het Panora Lyceum. Zit jij in groep 8 en wil je ook graag dit magazine ontvangen? Vraag deze dan hieronder aan.
 
Ik wil graag de Panora ontvangen!
Thema Ontdekken
 
In periode 2 staat het thema ontdekken centraal. Op het rooster van de leerlingen zijn nieuwe afkortingen verschenen. Deze periode werken zij onder andere aan de opdrachten Helden, Cultuur, Is dit kunst? en Ben jij een ontdekker. Op de poster treft u meer informatie aan over de inhoud van deze opdrachten.
 
Bekijk hier de poster
Informatiebijeenkomst voor de basisscholen
 
Op 17 november hebben we met het Panora Lyceum en het Houtkamp College een informatiebijeenkomst voor basisscholen georganiseerd. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen vond deze middag digitaal plaats.
Basisschool directeuren, IB-ers en leerkrachten konden tijdens twee rondes nader kennis maken met beide scholen en zich op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen.
 
Lees verder
De online Open Dag van het Panora Lyceum zal plaatsvinden op zaterdag 6 februari. Leerlingen en hun ouders maken kennis met het Panora Lyceum door middel van een digitale ontdekkingstocht. Natuurlijk bestaat er ook volop de mogelijkheid voor ‘live’ contact met onze leerlingen en medewerkers. Meer informatie of inschrijven voor de open dag kan via onderstaande link.
 
Meer informatie/ Inschrijven
Doga Karacan
Leerling 1E
 
Hallo allemaal, Ik ben Doga Karacan, leerling van het Panora Lyceum. Ik zit in klas 1E.
Ik vind het superleuk om te werken aan opdrachten. Vooral dat de eindopdrachten lekker creatief zijn vind ik leuk! 
We hebben nu een nieuw thema:  ontdekken. In dit thema hebben we allemaal nieuwe vakken gekregen.
 
Lees verder
Ondersteuning op het Panora Lyceum
 
‘Op je best zijn’, dat is ons streven voor iedereen binnen school. In de meeste gevallen heeft de leerling voldoende steun bij vrienden, medeleerlingen, ouder(s)/ verzorger(s) of de mentor. Soms is dit nog niet voldoende en heeft de leerling iets of iemand anders nodig. Daarvoor hebben wij op school een ondersteuningsteam. In dit team zitten mensen die kennis en ervaring hebben om de leerling te helpen; een orthopedagoog, lesondersteuners en een onderwijs-assistent. Hieronder stellen twee van onze ondersteuningsmedewerkers zich aan u voor.
Marchje Harink,
Orthopedagoog
 
Mijn naam is Marchje Harink, orthopedagoog, met veel plezier verbonden aan het Panora Lyceum. Omdat er voor de brugklassers zó veel nieuws op hun pad komt, heb ik besloten om ook iets nieuws uit te proberen, namelijk het maken van een digitale mindmap. Middels deze mindmap wil ik mij graag aan u voorstellen.
Veel kijkplezier en tot horens/ (liefst) ziens!

Naar de mindmap
Vera van Gessel
Lesondersteuner
 
Mijn naam is Vera van Gessel en ik ben sinds september werkzaam als lesondersteuner op het Panora Lyceum! Ik woon al mijn hele leven in Doetinchem en voel me betrokken bij alle onderwijsontwikkelingen in de buurt, zowel van het basis- als middelbaar onderwijs. Ik zeg altijd, ik denk in schooljaren…
 
Lees verder
 
Panora bezoekt Ludger
 
De leerlingen van de van de Gay-Straight Alliance (GSA) van het Ludger College hebben het Panora Lyceum benaderd om de mogelijkheden voor het opzetten van een GSA op het Panora Lyceum te bespreken. Er bleek direct animo voor te zijn bij onze leerlingen. Het sluit voor veel leerlingen namelijk aan bij de groepsdoelen die zij gekozen hebben met hun klas aan het begin van het schooljaar.
 
Lees verder
LO2'ers mavo 4 geven les op het Panora Lyceum
 
In de maanden november en december hebben de mavoleerlingen van het Rietveld Lyceum die LO2 in hun pakket hebben LO-lessen verzorgd op het Panora Lyceum.
Het lesgeven aan de brugklassers is een onderdeel van het studieprogramma van LO2 in de vierde klas. Aangezien er geen brugklasleerlingen meer zijn op het Rietveld Lyceum hebben de collega’s van het Rietveld en het Panora de handen ineen geslagen en kon dit onderdeel van het studieprogramma toch doorgaan.


What’s next tv
 
Dit schooljaar worden er geen What’s next-bijeenkomsten gehouden. In plaats hiervan is er What’s Next tv gemaakt dat de afgelopen weken op de basisscholen bekeken is. Het Panora Lyceum kwam al in de eerste aflevering voorbij.
 
Bekijk onze aflevering hier
Agenda
 
19-01-2020
Studiedag medewerkers Panora Lyceum
Lesvrije dag leerlingen
 06-02-2020
Online Open Dag
Contactgegevens

Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op

   
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2021, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.