Welkom bij het Houtkamp College
 
Op de valreep van het huidige schooljaar ontvangt u van ons nog een allerlaatste nieuwsbrief die boordevol informatie staat over belangrijke zaken. Het is van belang dat u deze nieuwsbrief goed doorleest.

We kijken met u vooruit naar de start van het schooljaar en we blikken met u terug op de kennismakingsbijeenkomst van brugklasleerlingen op 6 juli en de ouderavond voor nieuwe ouders op 7 juli. Ook vindt u in deze nieuwsbrief onze antwoorden op veel gestelde vragen over het bestellen van leermiddelen. 

Alle onderwerpen in deze nieuwsbrief op een rij:
  • voorwoord van de rector Louise Beernink
  • terugblik op kennismakingsbijeenkomst
  • overzicht van de brugklascoaches
  • terugblik op de online ouderavond van woensdag 7 juli
  • vooruitblik introductieweek van 31 augustus t/m 3 september 
  • bestellen van lesmateriaal en laptop en uw vragen daarover
  • Claroread voor leerlingen met dyslexie
  • lidmaatschap van de bibliotheek
  • vrijwillige ouderbijdrage
  • interesse in de MR of het ouderpanel?
  • met het openbaar vervoer naar het Houtkamp College
  • vakantierooster 21-22
   
Beste ouders van onze (aanstaande) leerlingen,
  
We zijn aanbeland bij het einde van ons eerste Houtkampschooljaar, een jaar om nooit te vergeten! Een nieuw gebouw met nieuwe collega’s, nieuwe eersteklassers en een nieuw onderwijsconcept. De start was spannend, maar we kijken met trots terug op wat we met z’n allen voor elkaar hebben gekregen. Het was ook een bijzonder jaar, omdat corona een flinke stempel op het schoolleven drukte, maar we hebben ons daardoor niet uit het veld laten slaan. We zijn creatief en flexibel geweest en hebben met allerlei wijzigingen gedurende het schooljaar weten om te gaan: zowel leerlingen, collega’s en ouders hebben zich steeds weer opnieuw moeten verhouden tot gewijzigde omstandigheden. Dat is ons allemaal gelukt, waardoor we ons met recht een ondernemende maatwerkschool mogen noemen. Dank voor jullie aanpassingsvermogen.

Het tweede Houtkampjaar gaat eind augustus starten. We hebben natuurlijk zin in de zomervakantie, maar verheugen ons ook op de start van het tweede jaar op onze school. 250 nieuwe brugklassers en 25 nieuwe collega’s zullen zich bij ons voegen en zullen nog meer leven in de brouwerij brengen. In de week van 30 augustus verwachten we iedereen weer op school en zullen we voor een fijn introductieprogramma zorgen voor al onze leerlingen en collega’s.

Ik wens iedereen een goede en gezonde zomer toe en ik hoop van harte dat we eind augustus kunnen starten aan heel fijn schooljaar.

Met vriendelijke groet,
Louise Beernink
rector
 
Kennismakingsmiddag voor nieuwe brugklasleerlingen
 
Op 6 juli was het dan eindelijk zover: we mochten alle nieuwe brugklassers van het Houtkamp College ontvangen! Wat een feest voor ons en hopelijk ook voor uw zoon of dochter.

De leerlingen kwamen binnen over een blauwe loper, met een muziekje erbij en coaches die de leerlingen enthousiast welkom heetten. Sommige leerlingen kwamen nog wat verlegen binnen, anderen liepen met wat meer bravoure; sommigen kwamen alleen, anderen in een klein groepje. Eén ding hadden ze gemeen: ze waren heel nieuwsgierig naar hun klasgenoten en hun coaches.
 
Lees verder
   
 
Terugblik op online ouderavond
 
Op woensdag 7 juli vond onze online-ouderavond plaats voor ouders van aankomende brugklasleerlingen. We deden dit in de professionele opnamestudio van MediaCows in Doetinchem. Tijdens de uitzending stelden we u vragen via het programma Mentimeter. Leuk dat u meedeed en fijn om te lezen dat u de avond vooral als informatief beoordeelde. 
 
Lees verder
Overzicht van brugklascoaches
 
Hieronder ziet u welke coaches bij welke klassen horen. 
Vooruitblik introductie leerjaar 1
 
Na de zomervakantie gaat het schoolleven ook weer beginnen voor de leerlingen. Hieronder vindt u het programma voor de eerstejaars.

Dinsdag 31 augustus start de introductieweek! Leerlingen en hun coaches gaan deze week samen aan de slag, zodat ze elkaar beter leren kennen en iedereen op de hoogte is van het reilen en zeilen op school!  De echte eerste schooldag heeft een gezamenlijke, feestelijke start om 8.30 uur. Daarna krijgen leerlingen in hun eigen klas informatie over het rooster en gaan ze kennismakingsspelletjes doen. Let op:  er worden ook pasfoto’s gemaakt voor de schoolpasjes.

Woensdag 1 september staat in het teken van sport en spel bij ‘De Bleek’ in Doetinchem. Mobiele telefoon en sportkleding mogen mee vandaag. Leerlingen krijgen tijdens deze activiteit wat te drinken op de locatie, maar het is wel belangrijk dat ze ook zelf wat te eten en te drinken meenemen. Let op: de leerlingen lopen samen met hun klas en coaches vanaf school naar ‘De Bleek’. Iedereen start dus op school met de coach en klas!

Woensdagmiddag 1 september kunnen leerlingen de laptop ophalen op school, dit gaat per klas. Zie het schema hieronder. Bij het ophalen van de laptop krijgen de leerlingen ook een instructieblad over hoe ze de laptop moet instellen. Het is belangrijk dat u uw zoon/dochter hierbij helpt.

M1a   13.15 uur – 13.30 uur
M1b   13.30 uur – 13.45 uur
M1c   13.45 uur – 14.00 uur
H1a   14.00 uur – 14.15 uur
H1b   14.15 uur – 14.30 uur
H1c   14.45 uur – 15.00 uur
H1d   15.00 uur – 15.15 uur
V1a   15.15 uur – 15.30 uur
V1b   15.30 uur – 15.45 uur
V1c   15.45 uur – 16.00 uur

Op donderdag 2 en vrijdag 3 september wordt een deel van de dag volgens het lesrooster gewerkt. Dit duurt tot 12.30 uur. In de middag zijn alle leerlingen vrij.
Vooruitblik introductie leerjaar 2
 
Ook voor de tweedejaars leerlingen start het schoolleven op dinsdag 31 augustus. Hieronder vindt u hun programma voor de eerste week.

Dinsdag 31 augustus start het schooljaar voor klas 2. De coach verwacht de leerlingen in een eigen lokaal (lokaalindeling is zichtbaar bij de ingang of wordt nog gemaild). Tijdens deze ochtend praten jullie bij over de zomervakantie en maken we samen een goede start van het nieuwe jaar. Ook kunnen de leerlingen tijdens deze ochtend in de klas alvast met hun coach nadenken over de maatwerktijdkeuzes die zij gaan volgen in periode 1. Aan het einde van de ochtend gaan de leerlingen met hun coach op pad en zoeken zij een leuk plekje voor de lunch/ high tea. Het is de bedoeling dat iedereen voor deze ochtend wat lekkers meeneemt vanaf huis. Denk hierbij aan: een zelfgebakken cake, lekkere broodjes die gedeeld kunnen worden, mini wafeltjes etc. Voor het drinken zorgt de coach.

Woensdag 1 september staat de ochtend in het teken van sport en spel. De leerlingen lopen samen met hun coach of coaches naar ‘De Bleek’. De dag start dus op school. Bij ‘De Bleek’ zijn een paar mooie activiteiten samengesteld. Het is belangrijk dat leerlingen in sportieve kleding op school komen!

Donderdag 2 september en vrijdag 3 september starten de lessen voor klas 2. De lessen zullen duren tot aan de middagpauze.
  
 
Vragen over het bestellen van leermiddelen
 
U ontving van ons een brief waarin we vertelden dat u nog voor de zomervakantie leermiddelen voor uw zoon/dochter moet bestellen bij www.VanDijk.nl. Over het bestellen van het lesmateriaal  ontvingen wij veel vragen via info@houtkampcollege.nl. Zo verbaasden veel ouders zich erover dat de bestellijst geen boeken bevatte voor de vakken Nederlands en wiskunde. Hieronder zetten we alle gestelde vragen op een rij met daarbij onze antwoorden. 
 
Veel gestelde vragen 
Bestellen van een laptop
 
Alle aankomende brugklasleerlingen hebben een brief ontvangen over het bestellen van een Dell-laptop voor de start van het schooljaar. In deze brief stond informatie over de bestelwijze, met daarbij een bestelflyer van de The Rent Company. U kunt de bestelflyer vinden op onze website. Let op: de laptop moet besteld worden vóór 30 juli 2021, zodat de leerlingen er gelijk aan het begin van het schooljaar mee aan de slag kunnen.

U heeft al een laptop
Als u thuis al een laptop heeft, kan uw zoon of dochter daar ook op werken. De laptop moet dan wel aan een aantal kwalificaties voldoen.

Ophalen van laptops
De laptops worden geleverd aan het Houtkamp College waar ze op 2 september onder schooltijd aan de leerlingen worden uitgereikt.

Heeft u nog andere vragen over het aanschaffen van een laptop, neem dan contact op met: info@houtkampcollege.nl.
Claroread op de laptop ondersteunt leerlingen met dyslexie 
 
Leerlingen met dyslexie kunnen op het Houtkamp College gebruik maken van het ondersteuningsprogramma Claroread. Dit programma kan worden geïnstalleerd op de eigen laptop van de leerlingen. Hiervoor is wel een mailadres van het Houtkamp nodig. Dit mailadres krijgen de nieuwe brugklasleerlingen in de eerste schoolweek. Na de zomervakantie dus. Het gebruik van Claroread is gratis
 
Lees verder
Lidmaatschap bibliotheek
 
Lezen vinden wij ontzettend belangrijk! En waar kun je beter boeken lenen dan in de prachtige bibliotheek van Doetinchem? Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met de Bibliotheek West-Achterhoek en maken wij al onze leerlingen gratis lid. Een lidmaatschap houdt in dat leerlingen per vier weken maximaal tien boeken mogen lenen, in alle bibliotheken van West-Achterhoek. Dus niet alleen in de bibliotheek van Doetinchem, maar ook in de bibliotheek in Hengelo of Zelhem. Geleende boeken mogen ook in al deze bibliotheken teruggebracht worden. Het lidmaatschap geldt tot hun 18e jaar. Ook kinderen die al lid zijn van de bibliotheek, krijgen een bibliotheekpas van het Houtkamp College, waarmee zij voor school boeken kunnen lenen.

Voor het aanmaken van deze bibliotheekpasjes moeten wij de NAW-gegevens (naam-adres-woonplaats) en de geboortedatum van onze leerlingen delen met de bibliotheek. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dat melden via info@houtkampcollege.nl.
 
Vrijwillige ouderbijdrage 
 
In september krijgt u van ons bericht over de vrijwillige ouderbijdrage. Deze ouderbijdrage is voor ons van groot belang. We gebruiken de vrijwillige financiële bijdrage voor de aanschaf van extra leermiddelen, voor excursies, voor de huur van kluisjes en voor faciliteiten en activiteiten waarvan alle leerlingen gebruik kunnen maken. Het zijn zaken waarvoor de overheid geen financiën beschikbaar stelt.

De ouderbijdrage in schooljaar 21-22 bedraagt per leerling €138,00. De medezeggenschapsraad van het Houtkamp College heeft de hoogte van de ouderbijdrage goedgekeurd. In de begeleidende brief die u in september bij de nota ontvangt, worden de kosten waarvoor de ouderbijdrage wordt gebruikt gespecificeerd.

Als we op het Houtkamp College het onderwijs niet alleen beter, maar ook aantrekkelijker willen maken voor onze leerlingen, hebben we uw bijdrage hard nodig. Veel ouders betalen de ouderbijdrage, omdat zij het extra aanbod waardevol vinden en het belangrijk vinden dat de extra activiteiten worden aangeboden. Wanneer ouders niet kunnen of willen voldoen aan het verzoek van de vrijwillige ouderbijdrage leidt dit niet tot het uitsluiten van hun zoon of dochter aan deelname van activiteiten. Het is wettelijk bepaald dat alle leerlingen moeten kunnen meedoen aan alle programma’s en activiteiten die de school aanbiedt, ook activiteiten buiten het verplichte lesprogramma. Vanzelfsprekend houdt het Houtkamp College zich aan deze wettelijke bepaling.
  
 
Meedenken in de medezeggenschapsraad of het ouderpanel
 
Wilt u als ouder (of leerling) meedenken over het onderwijs dat gegeven wordt op het Houtkamp College? Dat kan! Graag horen we van ouders en leerlingen wat goed gaat en wat beter kan. Medezeggenschap op het Houtkamp College wordt op verschillende manieren vorm gegeven. Er is een ouderraad en een leerlingenpanel. Daarnaast is er ook een ‘officiële’ deelraad (medezeggenschapsraad). 
 
Lees verder
Met het openbaar vervoer naar het Houtkamp College
 
Dagelijks reizen duizenden leerlingen en werknemers in heel Nederland met het openbaar vervoer van Arriva. Ook in de Achterhoek brengt Arriva je graag veilig naar school of naar je werk. Voor leerlingen en werknemers van het Houtkamp College, biedt Arriva een speciaal tarief aan voor het abonnement Altijd Vrij Gelderland. Met dit abonnement reis je onbeperkt met de bussen en treinen van Arriva in de hele Achterhoek. Ook in de spits en in het weekend.
 
Lees verder
Vakantierooster
 
Herfstvakantie 18 t/m 24 oktober 2021
Kerstvakantie  27 december 2021 t/m 9 januari 2022                
Voorjaarsvakantie 28 februari t/m 6 maart 2022
Meivakantie         2 t/m 8 mei 2022                       
Zomervakantie 11 juli t/m 21 augustus 
 
Dit was de laatste nieuwsbrief van schooljaar 2020-2021. We wensen u een heel fijne zomervakantie toe. In het nieuwe schooljaar zullen we u ook weer op de hoogte houden van al het laatste nieuws op het Houtkamp College.
 
  Houtkamp College
Ruimzichtlaan 155
7001 KD Doetinchem

Stuur een e-mail
 
  Volg het
Houtkamp College:

  
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Houtkamp College.
Het opgegeven e-mailadres is:

Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2021, Houtkamp College. Alle rechten voorbehouden.