Informatie en nieuws Panora Lyceum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Wilt u vorige nieuwsbrieven teruglezen? klik dan hier voor het archief
De laatste maand van het jaar...
 
Het is december, de laatste maand van het jaar. December is een maand waarin veel tradities plaatsvinden. Wanneer je daarover nadenkt voelt het soms goed dat we vastigheid in ons leven hebben. Laten we die vastigheid koesteren en vooral blijven vieren wat we kunnen vieren!

Terugkijkend op het jaar 2021 is  er op school een groot beroep gedaan op flexibiliteit, creativiteit en aanpassingsvermogen. Vanzelfsprekendheden stonden en staan in deze coronatijd regelmatig ter discussie. In gesprekken op school met leerlingen en medewerkers is het duidelijk: de behoefte aan houvast en verbinding is groot. Samen werken we daaraan!

Ik wens jullie goede laatste weken van 2021 toe! Maak er iets moois van!

Paddy Harbers, rector
Thema's 'ontdekken' en 'nieuwsgierigheid'
 
In periode 2 staan de thema's 'ontdekken' en 'nieuwsgierigheid' centraal. Op het rooster van de leerlingen zijn nieuwe afkortingen verschenen. Deze periode werken ze in de 1e klassen aan de opdrachten 'Helden', 'Cultuur', 'Is dit kunst?' en 'Ben jij een ontdekker?'. In de 2e klassen wordt gewerkt aan de opdrachten 'Explore the world', 'Liefde', 'Arm en Rijk' en ' de Wondere wereld van beeld en geluid'. 
 
Lees verder
Wereldweek 1
 
Van 8 t/m 12 november vond de eerste wereldweek van dit jaar plaats. Deze week stond in het teken van de duurzame aarde. Klas 1 heeft zich verdiept in de problematiek van afval. Klas 2 ging aan de slag met een watertraject waarbij kennis over tekort en teveel aan water aan de orde kwamen. Bekijk het filmpje van deze eerste wereldweek!
 
Filmpje wereldweek
Lees de Panora!
 
Ook dit jaar hebben onze leerlingen en medewerkers een prachtig magazine gemaakt met interviews, informatie en foto's van het Panora Lyceum. In januari komt het nieuwe magazine uit.
Wil jij ook graag dit magazine ontvangen? Vraag deze dan hieronder aan! 
 
Ik wil het magazine ontvangen!
Een dag op het Panora Lyceum
 
Altijd al willen weten hoe een dag op het Panora Lyceum er uit ziet? Lois Wezendonk uit klas 1C vertelt je er alles over. Klik op onderstaande link om het filmpje te bekijken.
 
Een dag op het Panora Lyceum
Open Dag Panora Lyceum
 
De Open Dag van het Panora Lyceum zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 29 januari.
Houd onze website in de gaten voor meer informatie of schrijf je in om op de hoogte gehouden te worden! Er staat een hele leuke verrassing te wachten!

 
Houd mij op de hoogte over de Open Dag!
Ouderbetrokkenheid
 
In 2022  worden er meerdere klankbordbijeenkomsten georganiseerd om met ouders in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen.  De eerste klankbordbijeenkomst is op 20 januari!
 
Lees verder
What's next?
 
Dit schooljaar worden er geen live What's next-bijeenkomsten gehouden. In plaats hiervan worden leerlingen van groep 8 wederom geïnformeerd via What's Next tv. Bekijk de website van what's next met o.a. het filmpje van het Panora Lyceum.
 
Website What's next?
Leerlingen hebben invloed!
 
Leerlingenparticipatie heeft een positieve invloed op de leeromgeving in de school. Het maakt leerlingen ook bewust van de keuzes die ze kunnen en mogen maken. Ze leren beslissingen te nemen en medeverantwoordelijkheid te dragen. Samen zijn we school!
 
Lees verder
           
Playing for Success
 
Playing for Success is een training voor leerlingen met als doel dat zij lekker(der) in hun vel komen te zitten. Er zijn altijd leerlingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar het afgelopen anderhalf jaar heeft er misschien wel voor gezorgd dat meer leerlingen ‘een boost’ kunnen gebruiken. Daarom is  besloten om niet een enkele leerling van het Panora Lyceum te laten deelnemen aan het programma van Playing for Succes, maar een volledige Panora groep te formeren.
 
Lees verder
Agenda
 
24-12-2021
Alle leerlingen vrij om 12.00 uur
27-12-2021 t/m 07-01-2022
Kerstvakantie
17-01-2022 t/m 21-01-2022
Meetweek
20-01-2022
Ouderklankbordgroep
24-01-2022 t/m 28-01-2022
Finaleweek
29-01-2022
Open dag
31-01-2022
Roostervrije dag leerlingen en medewerkers
01-02-2022
Roostervrije dag leerlingen
02-02-2022
Start periode 3
Contactgegevens

Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op

   
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2021, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.