Informatie en nieuws Panora Lyceum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Wil je vorige nieuwsbrieven teruglezen? Klik dan hier voor het archief
De tijd vliegt!
 
Het begin van een nieuw kalenderjaar is een moment van optimisme. Veel mensen maken goede voornemens en nemen afscheid van zaken uit het voorgaande jaar. Een moment van optimisme met oog voor de actualiteit. Het is niet altijd mogelijk om aan het eind van een kalenderjaar ergens een streep onder te zetten. Het is voor iedereen een teleurstelling dat we nog steeds te maken hebben met de effecten van Corona. We handelen naar de mogelijkheden die we hebben. Ik zie het als onze opdracht om elkaar door deze bijzondere periode heen te helpen. Help elkaar, let op elkaar en ga fatsoenlijk met elkaar om! Naast optimisme vraagt dit ook om veerkracht, het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen.

Het jaar 2022 is al weer meer dan een maand oud. Met veel plezier loop ik door onze school en zie veel enthousiasme en plezier. Er gebeuren heel veel mooie dingen. Ik geniet van het enthousiasme en de betrokkenheid van veel van onze leerlingen.

We nemen het heft in eigen handen en pakken regie waar mogelijk! Met een optimistische houding gaan we ervoor om veel zaken tot stand te brengen. We zijn bijvoorbeeld druk bezig met de onderwijsontwikkeling voor leerjaar 3 en hoger. Ook de huisvesting op de Bizetlaan staat hoog op de agenda. We hebben volgend jaar immers twee gebouwen. Met een nieuwsgierige en open houding werken we samen aan onze toekomst!

Paddy Harbers, rector
Thema's 'Balans"en 'Respect'
 
In periode 3 staan de thema's 'Balans' en 'Respect' centraal. Op het rooster van de leerlingen zijn nieuwe afkortingen verschenen. Deze periode werken ze in de 1e klassen aan de opdrachten 'Natuurrampen', 'Bekende middeleeuwers', 'Ecosystemen' en 'Body movin''. In de 2e klassen wordt gewerkt aan de opdrachten 'Weet ik veel!', 'Keuzes maken', 'Recycle Respect' en 'Beeldbeweging'.
 
Lees verder
Leerlingen vertellen over het Panora-uur
 
Ik had de vorige periode voor fietsen maken gekozen omdat dat mij het leukste leek. En ik had dat nog niet vaak gedaan een fiets maken, dus ik dacht dan kan ik wat nieuws leren want dat is de bedoeling. De lessen over fietsen maken waren leuk je mocht veel dingen doen zoals bijvoorbeeld een fiets maken. 
 
Lees verder
Open dag 2022
 
Lange tijd bleef het spannend of we dit jaar de leerlingen mochten ontvangen om een kijkje te komen nemen op het Panora Lyceum. Gelukkig konden we in aangepaste vorm alle leerlingen van groep 8 welkom heten in ons gebouw voor een wandeling. Op zaterdag 29 januari, dinsdag 1 februari en woensdag 2 februari gingen leerlingen in groepjes op ontdekkingsreis met als finale een heerlijke smoothie! Bekijk via onderstaande link de foto's voor een impressie van de dag.
 
Impressie Open Dag
Extra mogelijkheid wandeling op 22 februari
 
Zit jij in groep 8 en heb je nog niet de gelegenheid gehad om een kijkje te nemen in onze school? Kom dan naar onze extra open middag! Op dinsdagmiddag 22 februari organiseren we een extra wandeling door onze school. Een tijdblok reserveren is noodzakelijk. Via de button hieronder kom je bij de afsprakenplanner waar je een tijdblok kunt reserveren.
 
Reserveren
Panora Thuis!
 
Omdat niet iedereen bij de wandeling aanwezig zou kunnen zijn wilden we iets extra's doen om het Panora Lyceum vanuit huis te ontdekken en zo ontstond Panora Thuis! Een film waarin onze leerlingen je meenemen door de school en je vertellen over het onderwijs op het Panora Lyceum. Tijdens de film maak je kennis met leerlingen, mentoren en vakexperts en kom je terecht in onverwachte ontmoetingen en verrassingen!

Klik hieronder om Panora Thuis! te bekijken. 
 
Panora thuis!
Panora magazine
 
Meer dan 450 leerlingen vroegen het magazine aan en tijdens de Open Dag namen ook veel leerlingen een exemplaar mee. In het magazine staan interviews, informatie en foto's van het Panora Lyceum. Wil jij ook graag dit magazine ontvangen? Vraag deze dan hieronder aan! 
 
Ik wil het magazine ontvangen!
Online vragenrondes en informatiebijeenkomsten
 
Op donderdag 3 februari was er de mogelijkheid deel te nemen aan de online vragenrondes. Tijdens deze vragenrondes konden leerlingen en ouders al hun vragen stellen aan onze vakexperts, medewerkers en onze leerlingen. Zij weten natuurlijk het beste hoe het op het Panora Lyceum is!
Op maandag 14 februari waren er informatiebijeenkomsten TTO en Gymnasium.
Agenda
 
28-02-2022 t/m 04-03-2022
Voorjaarsvakantie
16-03-2022 
Roostervrije dag leerlingen en medewerkers
17-03-2022 t/m 18-03-2022
Roostervrije dagen leerlingen
28-03-2022 t/m 01-04-2022
Meetweek
04-04-2022 t/m 08-04-2022
Finaleweek
11-04-2022 t/m 14-04-2022
Wereldweek
15-04-2022 
Roostervrije dag leerlingen en medewerkers
18-04-2022
Roostervrije dag leerlingen en medewerkers
19-04-2022
Roostervrije dag leerlingen
20-04-2022
Start periode 4
Contactgegevens

Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op

   
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2022, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.