Bekijk hier de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
De laatste nieuwsbrief van het jaar!
 
Met zowel informatie voor nieuwe ouders/verzorgers van klas 1, als voor onze huidige groep ouders/verzorgers. Het is van belang dat u deze nieuwsbrief goed doorleest. 

We kijken met u vooruit naar de start van het nieuwe schooljaar voor klas 1, 2 én 3 en we blikken met u terug op de kennismakingsbijeenkomst van brugklasleerlingen op 21 juni en de ouderavond voor nieuwe ouders op 22 juni. 

We wensen u veel leesplezier!
  • voorwoord van rector Louise Beernink 
  • terugblik op kennismakingsbijeenkomst en de online ouderavond voor nieuwe brugklassers en hun ouders 
  • terugblik op periode 4
  • globale vooruitblik introductieweek voor klas 1/2/3
  • naar de overkant; de overstap naar klas 3 
  • bestellen van leermiddelen volgend schooljaar 
  • vakantierooster ‘22-’23 
Beste ouders/verzorgers van onze (aanstaande) leerlingen
 
We hebben alle nieuwe aanstaande brugklassers mogen ontvangen tijdens de kennismakingsmiddag. Wat was dat gezellig! Er waren heel veel nieuwe leerlingen en ook veel nieuwe collega’s aanwezig.

We zijn een school in opbouw en we groeien elk jaar. Komend schooljaar groeit het aantal leerlingen van 480 naar 860 en het aantal medewerkers stijgt van ruim 60 naar bijna 100! En we gaan naast ons gebouw aan de Ruimzichtlaan ook gebruik maken van het huidige Rietveld-gebouw aan de Kruisbergseweg. In de komende jaren zullen we er voor zorgen dat ook dit gebouw een echte Houtkamp-uitstraling gaat krijgen.

We kunnen met recht spreken van een school in beweging!

In onze school in beweging gebeurt heel veel. Er worden activerende lessen gegeven, er wordt samengewerkt binnen vak- en leergebieden en bij Technasium en Bèta Challenge wordt aan echte opdrachten uit de maatschappij gewerkt. En misschien nog wel belangrijker: er wordt door iedereen in onze school geleerd. Zowel leerlingen als medewerkers zetten stappen in hun ontwikkeling en komen vrijwel dagelijks dingen tegen die ze nog niet eerder gedaan hebben. Leuk en soms ook spannend. Fouten maken mag en moet: van fouten leren we immers allemaal het meest. 

We gaan richting de afsluiting van het schooljaar. Dat doen we door onze lessen binnen vak- en leergebieden af te ronden, door een laatste ontwikkelgesprek te voeren en een fijne afsluitende TOPPER-week met elkaar te organiseren. Een TOPPER-week waarin klassen en coaches samen erg leuke afsluitende activiteiten voor de eigen klas aan het organiseren zijn.

Voor groep 8 leerlingen geldt vast dat er veel aandacht wordt besteed aan voorbereiding en uitvoering musical en misschien wel aan een afsluitend kamp. Heel veel plezier gewenst daarbij.

Ik wens iedereen een heel goede afsluiting van het huidige schooljaar toe en hopelijk tot ziens in het nieuwe schooljaar!

Met hartelijke groet,
Louise Beernink
rector Houtkamp College
 
Kennismaking brugklassers en online ouderavond 
 
Wat was het leuk! Zoveel nieuwe leerlingen in onze school op dinsdag 21 juni! Na een enthousiaste ontvangst buiten op het plein, konden alle klassen met hun nieuwe coaches naar een lokaal om elkaar te leren kennen. En dat was leuk en spannend tegelijk. Voor ouders organiseerden we woensdag 22 juni een online ouderavond middels een Webinar (die uiteraard nog terug te kijken is!). 
 
Lees verder
 
Klassenlijst 
 
Tijdens het Webinar op woensdag 22 juni is de vraag gesteld of leerlingen uit klas 1, die niet aanwezig konden zijn bij de kennismakingsmiddag, een klassenlijst kunnen ontvangen. Het antwoord dat daarop gegeven is, is helaas onjuist. Wij mogen vanwege de wet op privacy geen gegevens van leerlingen delen. Dit betekent dat deze leerlingen elkaar en de coaches op dinsdag 23 augustus zullen ontmoeten. 
 
Terugblik op periode 4 
 
Zodra de dagen langer worden, ruiken we de zomervakantie! Maar juist in de laatste weken van het schooljaar is er nog hard gewerkt bij de verschillende vakken en leergebieden en tijdens de maatwerkuren. Van een voorstelling en een dansoptreden, tot een spectaculaire zeepkistenrace! Leest u even mee? 
 
Lees verder
Introductieweken alle jaarlagen
 
De laatste week van augustus beginnen de scholen weer, en wij dus ook!

Op maandag 22 augustus beginnen we met alle medewerkers aan het nieuwe schooljaar. Deze dag is voor de leerlingen nog een vrije dag. Op dinsdag 23 augustus start ook voor hen een nieuw, en voor de brugklassers, het eerste schooljaar.

We trappen dan af met twee introductiedagen. Deze dagen zijn vooral gericht op (hernieuwd) kennismaken met elkaar en de school en natuurlijk gaan we er ook gezellig samen op uit. Hoe deze dagen er precies uit gaan zien? Daarover berichten we jullie binnenkort. De lessen zullen in die week dan op donderdag starten.
Naar de overkant
 
Voor onze tweedeklassers zit de brugperiode op het Houtkamp College er alweer bijna op. Vol enthousiasme is deze lichting twee jaar geleden gestart op onze nieuwe schoollocatie aan de Ruimzichtlaan en nu is het alweer tijd om afscheid te gaan nemen en de overstap te gaan maken naar de overkant, weer een nieuw begin op weer een nieuwe locatie. 

Om de onderbouw op een goede manier af te ronden hebben we samen met alle coaches van klas 2 een speciale Houtkamp-onderbouw-terugblik-kaart ontwikkeld, waarmee onze leerlingen nog eenmaal terugkijken op die veelbewogen eerste jaren. De meeste doorstroomrichtingen zijn al in een eerder stadium bepaald in een gezamenlijk gesprek tussen coach, ouders en leerling. Maar ook in de laatste TOPPER-week is nog de mogelijkheid tot het voeren van een ontwikkelgesprek. Dit gebeurt op aanvraag van coach, ouders of de leerling.

Alle ouders en leerlingen ontvangen een brief over de klassenindeling van klas 3. Die indeling gaat anders worden. Aanvullende informatie over de start van leerjaar 3 op onze nieuwe locatie volgt nog vlak voor de zomervakantie. Daarna gaan we met z’n allen opladen om te gaan knallen aan de Kruisbergseweg. Een gebouw met volop nieuwe kansen, mogelijkheden en wegen om te bewandelen staat daar op ons te wachten. Na de zomervakantie; Open met die deuren! Tot 23 augustus!

Bart Ebben, afdelingsleider
 
Leermiddelen bestellen voor schooljaar ‘22/’23 (alle jaarlagen)
 
Op het Houtkamp College werken we met digitaal lesmateriaal, ondersteund met een laptop. Dit betekent dat veel leermiddelen die voor alle leerlingen voor het schooljaar 2022-2023 worden besteld, digitaal zijn. De leermiddelen worden door Van Dijk Educatie geleverd en dienen daar door u te worden besteld, elk jaar opnieuw en individueel voor elk kind bij ons op school. Om welke vakken en leermiddelen het voor uw kind gaat, ziet u terug in de bestelportal van Van Dijk Educatie. De meeste schoolboeken en digitale leermiddelen worden door school betaald. In de brief voor ouders van klas 1, klas 2 of klas 3 die u voor de zomervakantie zult ontvangen, leest u welke leermiddelen u moet bestellen en hoe dit bestelproces verloopt.  

Leerlingen uit klas 1 en leerlingen die instromen kunnen de bestelde laptop ophalen op dinsdag 23 augustus volgens onderstaand rooster: 

14.00 uur:  M1A
14.20 uur:  M1B, M1C 
14.40 uur:  M1D, H1A
15:00 uur:  H1B, H1C
15.20 uur:  H1D, H1E
15.40 uur:  V1A, V1B
16.00 uur:  V1C, V1D
16.20 uur:  overige leerlingen
Kalender en vakantierooster 2022-2023
 
4 t/m 7 juli 2002 TOPPER-week 
8 juli 2022 Start zomervakantie voor leerlingen
24 t/m 28 oktober 2022 Herfstvakantie
26 december 2022 t/m 8 januari 2023 Kerstvakantie
20 t/m 24 februari 2023 Voorjaarsvakantie
1 t/m 5 mei 2023 Meivakantie
10 juli t/m 20 augustus 2023 Zomervakantie                                         
Fijne vakantie!
 
  Houtkamp College
Ruimzichtlaan 155
7001 KD Doetinchem

Stuur een e-mail
 
  Volg het
Houtkamp College:

  
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Houtkamp College.
Het opgegeven e-mailadres is:

Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2022, Houtkamp College. Alle rechten voorbehouden.