Nieuwsbrief Panora Lyceum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Wil je vorige nieuwsbrieven teruglezen? Klik dan hier voor het archief
Mavo - Havo - Atheneum - Gymnasium
Bijna vakantie!
 
Het tweede schooljaar van het Panora Lyceum is bijna voorbij. Met zo’n 800 leerlingen begonnen we aan het tweede jaar met nieuwe verwachtingen en veel enthousiasme. Ook dit jaar zijn we geconfronteerd met de effecten van corona en hebben we wederom een enorm beroep moeten doen op de flexibiliteit van leerlingen, medewerkers en ouders en ons programma op onderdelen moeten aanpassen. Het heeft veel energie gekost. Terugkijkend ben ik trots op onze leerlingen en medewerkers. Ik bewonder hun inzet, veerkracht en doorzettingsvermogen. Tijdens de coronaperiode heb ik op een aantal terreinen letterlijk en figuurlijk veel afstand gevoeld. Met name de verbinding met ouders/verzorgers en de samenwerking met externe partijen was soms moeilijk te realiseren. Dat nemen we mee als goede voornemens voor het komende schooljaar.

Onze leerlingen hebben dit jaar erg veel geleerd. Zij hebben ook dit jaar voor de tweede keer laten zien dat ons vakoverstijgende onderwijsconcept een grote leerlingenbetrokkenheid genereert. Onze leerlingen hebben mooie en goede onderwijsresultaten behaald en ook veel invloed gehad op het leren en leven op school. Op het gebied van leerlingenparticipatie gebeuren er goede dingen. Denk aan onze leerlingen in de Medezeggenschapsraad, de betrokkenheid van onze leerlingen bij de ontvangst van de nieuwe eerstejaars leerlingen, de leerlingencommissie onderwijs die regelmatig met mij om de tafel zit en die o.a. heeft meegedacht over het onderwijsprogramma voor het derde leerjaar en natuurlijk een aantal leerlingen van de feestcommissie, die het schoolfeest voorbereid hebben.

Na de zomervakantie start een nieuwe fase. We gaan ons onderwijs aanbieden op twee locaties en we starten met drie leerjaren. In deze nieuwsbrief zullen jullie meer lezen over onze tweede locatie. Ook komt er begin volgend schooljaar een gelegenheid om een kijkje te komen nemen op de Bizetlaan. Op dit moment wordt daar hard gewerkt om het gebouw klaar te maken voor ons onderwijs.

Eerst wens ik jullie allemaal een fijne en zonnige vakantie toe. Ik hoop jullie eind augustus weer in goede gezondheid, uitgerust en met goede zin te ontmoeten aan de start van een nieuw schooljaar!

Fijne vakantie!

Paddy Harbers, rector
Kwaliteitszorg op het Panora Lyceum
 
Kwaliteitszorg is de wijze waarop de kwaliteit van het onderwijs wordt bepaald, bewaakt, geborgd, verbeterd en verantwoord.  Er wordt nagedacht over ‘wat vinden wij kwaliteit’, ‘wat betekent dit voor onze werkwijze’ en ‘hoe houden we zicht op de gerealiseerde kwaliteit zodat we weten of we de goede dingen doen en doen we deze dingen goed’?
 
Lees verder
Twee locaties, één Panora Lyceum 
 
Na de zomervakantie gaan wij met leerjaar 3 naar de Bizetlaan 86, de huidige locatie van het Ulenhof College. Iets meer dan tien jaar geleden hebben zij een nieuw brugklasgebouw tegen de bestaande school geplaatst. Het Panora gaat gebruik maken van dit nieuwbouwdeel. Het gebouw heeft een eigen fietsenstalling, aula, lokalen en ingang aan de kant van de Rossinilaan. Het Ulenhof College blijft gebruik maken van het andere deel van het gebouw. Wij delen wel praktijklokalen zoals de gymzalen, muzieklokalen en BiNaSk-lokalen.

Leerjaar 3 naar de Bizetlaan
Vanaf het nieuwe schooljaar volgen leerlingen uit leerjaar 3 lessen aan de Bizetlaan. De leerlingen van leerjaar 1 en 2 blijven op de Holterweg. Het kan voorkomen dat een klas derdejaarsleerlingen een dag(deel) op de andere locatie zit, bijvoorbeeld als er bewegingsonderwijslessen zijn op de Bizetlaan. Voor leerlingen uit leerjaar drie eindigen de meeste lesdagen om 15.50 uur, het 9e lesuur.

Een herkenbare Panora-uitstraling
De nieuwe locatie aan de Bizetlaan krijgt dezelfde uitstraling als ons gebouw aan de Holterweg. Net als daar komt er een Pitstopbalie, een Panora Café en een Pitstoplokaal mét de bekende goudkleurige muur, als onderdeel van de multimediatheek. De vloeren, meubels en het schilderwerk zullen ook gelijk zijn aan de Holterweg. 

De schilder is al enige tijd aan het werk. De rest van de aanpassingen zal in de zomervakantie plaatsvinden. Daarom heeft het niet zoveel zin om onze leerlingen het gebouw nu alvast te laten bekijken. Omdat de kleuren en inrichting overeenkomen met de Holterweg vertrouwen we erop dat iedereen zich direct thuis zal voelen. De nummering van de lokalen zal misschien even wennen zijn, maar voor de rest is zoveel mogelijk hetzelfde. 

Wij kijken ernaar uit om onze derdejaarsleerlingen aan de Bizetlaan te ontvangen!
 
Impressie Bizetlaan
Veilige fietsroutes naar de Bizetlaan
 
Alle middelbare scholen, de Industriële Kring van Doetinchem (IG&D), Veilig Verkeer Nederland en de gemeente hebben samen een digitale kaart gemaakt van veilige fietsroutes. Deze wordt ieder jaar bijgewerkt.  De veilige fietsroutes naar de nieuwe locatie aan de Bizetlaan vanuit onder meer Wehl, Hummelo, Ulft en Braamt zijn te vinden op deze kaart.
 
Veilige fietsroutes
Alle hoogtepunten tijdens de afsluiting van het schooljaar
Gymnasium op excursie naar Xanten!
 
“Wist je dat de Romeinen veel dichterbij zijn geweest dan we denken?” Met die woorden begon 1 van de presentaties in het archeologisch park in Xanten. Het archeologisch park Xanten staat op de plek waar de Romeinen hun nederzetting hadden rond 200 na Christus. En een aantal gebouwen waarvan we weten dat die daar hebben gestaan zijn er nagebouwd, zodat je goed kunt zien hoe het eruit gezien moet hebben in die tijd.
 
Lees verder
#Leerlingalert
 
We willen natuurlijk heel graag proberen om te voorkomen dat jongeren de criminaliteit is stappen. De criminelen werken het liefst onder de radar. Hierdoor zijn ze onzichtbaar voor ‘de maatschappij’. Daarom is het zo belangrijk onzichtbare (ondermijnende criminaliteit) te leren zien. Het weerbaar maken van de jongeren start met bewustwording. De leerlingen van klas 2 kregen interactieve voorlichting van Samen Weerbaar Gelderland-Midden. Het was een indrukwekkende en leerzame middag.



TTO In love with Shakespeare by the Philleas Fogg Company
 
Through Interactive Shakespearian drama, we aim to demystify Elizabethan language, demonstrate the relevance of Shakespeare’s stories in today’s world and the magic and beauty of his poetry. All students gain practical experience and the chance to examine Tudor living, Elizabethan manners and the background in which Shakespeare plays and sonnets are set.
The works of Shakespeare thread their way through this Interactive Workshop. It gives the students a chance to appreciate why so many fall “In Love With Shakespeare”.
 
Klik hier voor de foto's
Panoriaans kamperen voor beginners!
 
Hè hè, vakantie! Lekker met z’n allen naar de camping. Maar de tenten staan wel erg dicht op elkaar. Wat is die oma daar nou aan het doen? Waarom loopt die moeder zo te zeuren? Waarom zitten we eigenlijk niet op een cruiseschip? Gelukkig is er ook een animatieteam…
 
Lees verder
Zwemsportdag
 
Als sportieve afsluiting gingen alle leerlingen van het Panora naar buitenzwembad ’t Hessenbad in Hoog-Keppel. Het weer was perfect en er werd heerlijk gezwommen. Alle klassen deden fanatiek mee met de glijbaanrace en er werd enorm gestreden bij de estafette; een spetterende strijd! Daarnaast werd er gevoetbald, gevolleybald en gezellig gepicknickt op het veld.
Wereldweek klas 1: Leave your mark
 
De laatste wereldweek van klas 1 had als thema ‘Leave your mark’. Het eerste jaar middelbare school zit erop. Tijdens deze opdracht laten leerlingen zien wat ze dit jaar allemaal geleerd hebben. Ze denken na over wat het Panora Lyceum voor ze betekent én ze drukken hun eigen stempel op de school.
 
Lees verder
Wereldweek klas 2: Think global, act local
 
De leerlingen van klas 2 gingen tijdens de laatste week van het schooljaar aan de slag met een van de grootste speerpunten van Unesco, namelijk wereldburgerschap. Wat is een wereldburger eigenlijk? Welke rechten en plichten heeft een wereldburger? Hoe ben jij verbonden met de wereld?
 
Lees verder
Schoolfeest
 
Op woensdagavond 6 juli hebben we het schooljaar groots afgesloten met een geweldig feest. De feestcommissie had de avond georganiseerd in Partycentrum Olde Beth in Wehl. Het thema was ‘neon’ en de honderden leerlingen én docenten waarom daarom op en top feestelijk en lekker fel gekleed en/of geschminkt. Er werd volop gedanst, gezongen, gek gedaan en ontzettend veel gelachen. Wat een feest! We hebben genoten!
 
Klik hier voor de foto's
En nu.....een hele fijne zomervakantie!
 
Agenda
 
22-08-2022 t/m 23-08-2022
Studiedagen medewerkers/ Leerlingen lesvrij
24-08-2022 t/m 26-08-2022
Introductiedagen leerlingen
29-08-2020
Les volgens lesrooster
Contactgegevens

Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op

   
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2022, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.