Informatie voor leerlingen en ouders/ verzorgers Panora Lyceum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Wil je vorige nieuwsbrieven teruglezen? Klik dan  hier voor het archief
Mavo - Havo - Atheneum - Gymnasium
Welkom in het nieuwe schooljaar!
 
We hebben weken mogen genieten van een zonnige vakantie! Na een intensief schooljaar was het tijd voor enige afstand en de kans om los te komen van het alledaagse. Thuis of ver weg. De weken vlogen voorbij en tijdens de vakantie is er hard gewerkt aan het gereedmaken van onze tweede locatie aan de Bizetlaan en het maken van een rooster voor alle leerlingen en medewerkers.

Volgende week starten we weer met alle medewerkers en leerlingen. We mogen veel nieuwe medewerkers verwelkomen. Ik ben erg blij dat we de vele vacatures goed hebben kunnen invullen. Ook verwelkomen we weer nieuwe brugklassers uit de hele regio. Onze leerlingen starten de komende week met een introductieprogramma.

Ik wens ons allen een jaar toe waarin “samen” centraal staat. Laten we ons best doen om te investeren in goede contacten en relaties om het beste onderwijs te kunnen bieden aan al onze leerlingen! Ik wens jullie allemaal een plezierig en succesvol schooljaar toe!

Paddy Harbers, rector
Onze onderwijsorganisatie
 
In enkele jaren is het Panora Lyceum enorm gegroeid . We starten volgende week met de eerste drie leerjaren. We mogen 1141 leerlingen en 138 medewerkers verwelkomen om onze missie en visie waar te maken. Ook onze organisatie groeit mee. De schoolleiding bestaat dit schooljaar uit:



Paddy Harbers, rector
Berthe Lies Dijkstra, onderwijskundig leider
Ellis Stevens, onderwijskundig leider
Anke van den Sigtenhorst, onderwijskundig leider
Larissa Lurvink, onderwijskundig leider
Leon Hurkmans, hoofd organisatie, facilitair en beheer
Thijs Breeuwer, hoofd bedrijfsvoering
Introductiedagen leerlingen 24 t/m 26 augustus
 
Tijdens de introductiedagen leren de leerlingen hun (nieuwe) klasgenoten en de (nieuwe) mentor beter kennen en staan er uitdagende opdrachten op hen te wachten! Via onderstaande link is te zien in welk lokaal de leerlingen van klas 2 en 3 op woensdag verwacht worden. De leerlingen van klas 1 starten in de aula, waar de mentor hun zal opwachten. Op woensdag zal in iedere klas het programma van de introductiedagen besproken worden.

Programma en tijden introductiedagen 

Wat neem ik mee naar school?
Laptop, eten en drinken voor tijdens de pauzes. 

*Leerlingen klas 1: Indien je een laptop hebt besteld via The Rent Company dan ontvang je op donderdag 25 augustus je laptop. Zorg dat je deze dag een stevige tas bij je hebt om hem mee naar huis te kunnen nemen. Als je een eigen laptop hebt, dan willen we je vragen die deze dag mee te nemen. 

*Leerlingen klas 2: Op donderdag en vrijdag heb je een fiets nodig i.v.m. een sportieve activiteit.
 
Lokalenindeling
 


Opening Bizetlaan
 
Vanaf de start van de schooljaar zullen wij ook het gebouw aan de Bizetlaan in gebruik nemen. In de  vakantie is er ontzettend hard gewerkt om ons deel van het gebouw dezelfde look en feel te geven als gebouw aan de Holterweg. Met een prachtig resultaat! Er is een Pitstopbalie, een Panora Café en een Pitstoplokaal mét de bekende goudkleurige muur, als onderdeel van de multimediatheek.  Omdat de kleuren en inrichting overeenkomen met de Holterweg vertrouwen we erop dat iedereen zich direct thuis zal voelen. De nummering van de lokalen zal misschien even wennen zijn, maar voor de rest is zoveel mogelijk hetzelfde. 

Gezien de derde klassers de eerste leerlingen zijn die in dit gebouw les gaan krijgen is aan hen de eer te gebouw te openen. Dit doen we aan het einde van de eerste introductiedag op woensdag 24 augustus tussen 15.00 en 16.00 uur.  Alle ouders en verzorgers van klas drie zijn van 16.00 – 16.30 uur van harte welkom om ook een kijkje te komen nemen. Gezien de beperkte parkeergelegenheid willen we u wel vragen zoveel als mogelijk op de fiets te komen. Komt u wel met de auto dan graag alleen parkeren op de daarvoor aangegeven plekken rondom de school of in de wijk.

Tijdens de ouderavond op 15 september zal er ook nog voldoende gelegenheid zijn om rond te kijken.

Wij kijken er naar uit om onze derdejaarsleerlingen aan de Bizetlaan te ontvangen!
Roosterzaken
 
Wijziging lestijden
Doordat het Panora Lyceum dit schooljaar weer een leerjaar erbij krijgt en een tweede locatie aan de Bizetlaan gaat betrekken, was het nodig om onze lestijden aan te passen. Via onderstaande link de lestijden zoals deze vanaf schooljaar 2022-2023 gehanteerd zullen worden.

Rooster periode 1
De roostermakers zijn afgelopen zomer erg druk geweest om het rooster voor de eerste periode van het schooljaar 2022-2023 te maken. Het rooster is klaar, maar zal de komende tijd hier en daar nog gewijzigd moeten worden.
 
Het maken van een goed rooster is altijd complex. Het moet voldoen aan veel voorwaarden. Zo willen we onze leerlingen bijvoorbeeld zo min mogelijk laten pendelen tussen de locaties, in leerjaar 1 en 2 in principe geen 9e lesuren geroosterd zien, zo min mogelijk tussenuren in het rooster, etc. Dit schooljaar was het maken van het rooster, nog meer dan andere jaren, een enorme uitdaging omdat er vakexperts zijn die gedeeltelijk op de uitfaserende scholen werken en op het Panora Lyceum. Doordat wij gebruik gaan maken van twee locaties moeten deze collega's nu soms tussen drie locaties pendelen.
 
Op dit moment zijn er toch nog een (gering) aantal momenten dat een eerste of tweede klas een 9e lesuur heeft, terwijl wij dat onwenselijk vinden. De komende tijd gaan we deze knelpunten inventariseren en ons best doen dit op te lossen. We kunnen echter niet garanderen dat dit ook in alle gevallen gaat lukken. We hopen op uw begrip daarvoor!
 
Lestijden Panora Lyceum
Markies catering
 
Leerlingen kunnen vanaf maandag 29 augustus weer terecht bij Markies Catering voor broodjes en (gezonde) snacks.
Foto’s en beeldmateriaal
 
Om de dagelijkse gang van zaken op het Panora Lyceum voor u en toekomstige leerlingen goed in beeld te kunnen brengen, zullen er op verschillende momenten in het jaar afbeeldingen of opnames gemaakt worden. Voor het gebruik van het beeldmateriaal e.d. vragen wij toestemming aan de ouders. Deze toestemming kan gegeven worden bij het inloggen in Magister.
Wij willen u vragen om deze toestemmingsvragen zo spoedig mogelijk in te vullen. Alvast bedankt!
 
Lees verder
Ziekmelden
 
Een leerling wordt ziek gemeld door één van de ouders, tussen 08.00 en 08.30 uur op telefoonnummer 0314-727111 (absentielijn). 
Agenda
 
22-08-2022 en 23-08-2022
Studiedagen medewerkers/ Leerlingen lesvrij
24-08-2022 t/m 26-08-2022
Introductiedagen leerlingen
vanaf 29-08-2022
Les volgens lesrooster
01-09-2022
Ouderavond klas 1
13-09-2022
Ouderavond klas 2
15-09-2022
Ouderavond klas 3
11-10-2022
Studiedag medewerkers/ leerlingen lesvrij
24 t/m 28 oktober
Herfstvakantie
Contactgegevens

Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op

   
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2022, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.