Nieuwsbrief Panora Lyceum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Wil je de vorige nieuwsbrieven teruglezen? Klik dan hier voor het archief
Mavo - Havo - Atheneum - Gymnasium
Welkom!
 
Het is bijna niet te geloven dat het schooljaar pas enkele weken oud is. Het voelt voor mij alsof we al heel lang aan het werk zijn. We hebben het warme zomerweer ingeruild voor de herfst. Met veel nieuwe leerlingen en veel nieuwe medewerkers zijn we goed gestart! Sinds dit schooljaar leven en leren we niet alleen meer op de Holterweg, maar ook op de Bizetlaan.

We zijn letterlijk en figuurlijk gegroeid. We hebben ons onderwijsconcept en -programma voor de eerste drie leerjaren beschreven in onze onderwijsgids, die binnenkort verkrijgbaar is.

In deze nieuwsbrief staat een impressie van de start van het schooljaar en stellen de nieuwe schoolleiders Larissa Lurvink en Anke van den Sigtenhorst zich voor. Ook onze nieuwe PoVo-coördinator Jorike Greven komt aan het woord.

Ik wens ons allen een goed schooljaar toe!

Paddy Harbers, rector
Larissa Lurvink 
 
Mijn naam is Larissa Lurvink en sinds 8 jaar woon ik samen met mijn man en twee kinderen in Doetinchem. Geboren ben ik in Duitsland, maar opgroeien mocht ik in het Nederlandse grensdorpje Dinxperlo, waar ik letterlijk dagelijks de grens overkeek. Leerlingen nieuwsgierig maken naar de Duitse taal en cultuur is waar ik mijn onderwijscarrière mee ben gestart. 
 
Lees verder
Anke van den Sigtenhorst
 
Graag stel ik mijzelf even voor: mijn naam is Anke van den Sigtenhorst en ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Warnsveld. Ik hou van reizen, sporten en de natuur. Ik ben vanaf de start betrokken geweest bij het Panora Lyceum. Ik vond het een unieke kans om een school te helpen ontwikkelen en opstarten. Ik ben begonnen als vakexpert, en vanaf dit schooljaar gestart als onderwijskundig leider. 
 
Lees verder
Introdagen klas 1, en 3
 
Tijdens de introdagen was er een afwisselend programma met uitdagende opdrachten voor de leerlingen om hun (nieuwe) klasgenoten en de (nieuwe) mentor beter te leren kennen. Zakaraya, Jevkeniy en Vicky uit klas 1G, Rinesa en Yfke uit klas 2F en Saar en Sam uit klas H3A blikken terug op deze eerste dagen van het schooljaar.
 
Lees verder
Thema's periode 1
 
In deze eerste periode staan de thema's 'Aanpassen' (klas 1), 'Geloven' (klas2) en 'Maatschappij/ Natuur' (klas 3) centraal. Klik hieronder voor meer informatie over de thema's en de bijbehorende opdrachten.
 
Lees verder
Jorike Greven
 
Om te beginnen wil ik mij graag even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Jorike Greven. Sinds vorig schooljaar ben ik met veel plezier werkzaam op het Panora Lyceum als vakexpert bewegingsonderwijs. Daarnaast ben ik mentor van een 2-havo klas. Met ingang van dit schooljaar bekleed ik naast mijn huidige werkzaamheden een nieuwe functie namelijk die van PoVo coördinator. 
 
Lees verder
    

De finaleweek
 
Op het Panora Lyceum werken de leerlingen volgens de leercylcus van het IMYC. Iedere leeryclus wordt afgesloten met een finaleweek. De eerste finaleweek van dit jaar vindt plaats in de week van 31 oktober t/m 4 november. Tijdens deze week staan we stil bij wat de leerlingen deze periode allemaal hebben geleerd. Leerlingen verwerken hun (leer)ervaringen op een creatieve manier en reflecteren op hun eigen prestaties. Ook zijn er deze week de LOS-gesprekken.
 
Lees verder
Panora-uren
 
Op het Panora wordt er in zowel klas 1 als in klas 2 Panora-uren geboden en zijn deze uren vast onderdeel op het lesrooster. Tijdens het Panora-uur krijgen onze leerlingen de kans zich te ontwikkelen op een manier die optimaal aansluit bij hun leerbehoefte. De ene leerling heeft behoefte aan wat meer ondersteuning (uitleg en oefening) bij wiskunde, Engels of Nederlands. De andere leerling wil zich graag verbreden en heeft behoefte aan onderwerpen die in de reguliere vakken niet aan bod komen. Weer een andere leerling wil graag zijn/haar talenten verder ontplooien binnen een vakgebied waar hij/zij al heel goed in is en zoekt dus de verdieping. Het Panora-uur geeft ruimte aan al die verschillende behoeften.
 
Lees verder
Namens al onze collega's een fijn schooljaar gewenst!
 
Agenda
 
11-10-2022
Roostervrije dag leerlingen
17-10-2022 t/m 21-10-2022
Meetweek 1
24-10-2022 t/m 28-10-2022
Herfstvakantie
31-10-2022 t/m 4-11-2022
Finaleweek 1 en LOS-gesprekken
7-11-2022
Start periode 2
14-11-2022
Roostervrije dag leerlingen en medewerkers
Contactgegevens

Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op

   
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2022, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.