Nieuwsbrief Panora Lyceum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Wil je vorige nieuwsbrieven teruglezen? klik dan hier voor het archief
Het bruist!
 
Het bruist binnen en buiten het Panora Lyceum! Er gebeurt ongelooflijk veel! Onze leerlingen werken hard aan verschillende themaopdrachten en vakken en spelen een actieve rol binnen en buiten de school. Onze eerstejaars vertellen over hun eerste Panora-ervaringen op hun oude basisschool, onze leerlingen winnen het Doetinchemse Floorballtoernooi, onze leerlingen nemen deel in gesprekken over tweetalig onderwijs (TTO) met externe bezoekers van de school (Nuffic), onze leerlingen zijn met onze vakexperts in gesprek over sociale en digitale veiligheid en nog veel meer! We zijn samen erg actief en met veel energie samen aan het werk!

Met veel plezier kijk ik naar alle activiteiten passend bij Panora. Ik geniet van de enorme betrokkenheid van leerlingen en medewerkers. Er wordt door iedereen veel geleerd! In deze nieuwsbrief informeren wij jullie graag over een aantal actuele zaken.

Ik wens jullie allemaal een goede decembermaand toe!

Paddy Harbers, rector
 
 
Thema's 'Ontdekken' en 'Nieuwsgierig' 
 
In periode 2 staan voor klas 1 en 2 de thema's 'Ontdekken' en 'Nieuwsgierig' centraal. Op de posters treft u meer informatie aan over de inhoud van de opdrachten.
 
Klas 1
 
 
Klas 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oriëntatie op profielen - klas 3
 
Wanneer de leerlingen aanbeland zijn in leerjaar 3 zullen zij langzaam maar zeker een nieuwe fase ingaan. Zij gaan zich verdiepen in welk profiel het best bij hen zal passen. In periode 1 en 2 zal afwisselend één profiel centraal staan. Dit betekent dat de helft van de klassen begint met alles wat te maken heeft met het profiel 'Natuur' en de andere helft start met alles wat te maken heeft met het profiel `Maatschappij'. En in periode 2 zal dit dus wisselen.
 
Lees verder
Bewegingsonderwijs op het Panora Lyceum
 
Op het Panora Lyceum vinden we bewegen belangrijk. We bieden verschillende en veelzijdige activiteiten aan waarbij de leerlingen zoveel mogelijk op hun eigen niveau leren bewegen. Zo ontstaan succeservaringen die bewegen leuk maken en daarmee bijdragen aan een leven lang met plezier bewegen.
 
Lees verder
Ontwikkeling bovenbouw
 
Al geruime tijd wordt er hard gewerkt aan het vormgeven van het onderwijs in de komende leerjaren. Daarvoor zijn twee ontwikkelgroepen samengesteld uit collega’s van het Panora en collega’s uit de bovenbouw van de uitfaserende scholen (Ludger, Rietveld en het Ulenhof). De ontwikkelgroep mavo is aan de slag met het programma voor leerjaar 4 en de andere ontwikkelgroep werkt aan de ontwikkeling van de bovenbouw havo/atheneum/gymnasium.
 
Lees verder
Panora Experience - Spring de wereld in!
 
Van dinsdag 17 t/m zaterdag 21 januari zijn alle leerlingen uit groep 7 en 8 welkom op de Panora Experience. Tijdens deze Experience kunnen leerlingen kennis maken met onze school en kunnen ze ontdekken wat het Panora hun allemaal te bieden heeft. Leerlingen kunnen verschillende opdrachten en proefjes doen en de vakexperts staan klaar om vragen te beantwoorden. Ook kunnen leerlingen ontdekken wat ze allemaal kunnen doen in de Panora-uren en ze kunnen het onderwijs in thema’s ervaren.
 
Schrijf je in!
Lees Panora
 
Onze leerlingen en medewerkers hebben dit jaar weer een prachtig magazine gemaakt met interviews, informatie en foto's van het Panora Lyceum. Zit jij in groep 8 en wil jij ook graag dit magazine ontvangen? Vraag deze dan hieronder aan. Het magazine wordt in januari verstuurd.
 
Ik wil het magazine!
Post!
 
Tijdens de finaleweek van klas 1 hebben we ons eerste thema ‘aanpassen’ gezamenlijk afgerond. Een van de opdrachten tijdens de finale week was het maken van post. En niet zomaar post; post voor de voormalig juf en/of meester van je basisschool. De leerlingen gingen enthousiast aan de slag en grepen deze kans aan om te vertellen hoe het nu met ze gaat na de eerste maanden van hun avontuur op het Panora Lyceum. Ze hebben allemaal leuke en mooie post gemaakt en geschreven.
Al deze post hebben we verzameld en overhandigen de leerlingen, samen met mevrouw Greven, mevrouw Caesar of mevrouw Jansen, persoonlijk aan hun oude juf of meester. Het is hartstikke leuk om weer even terug te zijn op je oude basisschool en te vertellen over het Panora Lyceum. En daarbij is er natuurlijk ook nog uitgebreid de tijd om vragen te stellen door de huidige leerlingen van groep 8!
Pauze-surveillanten gezocht
 
Voor onze locaties Holterweg en Bizetlaan zijn wij op zoek naar vrijwilligers die in onze pauzes willen helpen bij het surveilleren. Vind je het leuk om met leerlingen te werken  en wil je bijdragen aan een goede sfeer in de pauzes, dan komen wij graag in contact!
 
Lees verder
Agenda
 
19-12-2022 t/m 23-12-2022
Wereldweek 1
24-12-2022 t/m 6 januari 2023
Kerstvakantie
09-01-2023
Roostervrije dag alle leerlingen
17-01-2023 t/m 21-01-2023
Panora experiences
19-01-2023 t/m 25-01-2023
Meetweek 2
26-01-2023 t/m 27-01-2023
Finale-activiteiten
30-01-2023
Roostervrije dag leerlingen en medewerkers
31-01-2023
Start periode 3
Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op
     
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2022, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.