Nieuwsbrief Panora Lyceum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Wil je vorige nieuwsbrieven teruglezen? Klik dan hier voor het archief.
Aan het eind…
 
Aan het eind van het schooljaar werk je naar een afsluiting toe. Een moment om even terug te blikken, even terug in de tijd. Wat hebben we allemaal geleerd afgelopen schooljaar? Wat hebben we samen meegemaakt? Wat neem je mee?

Het is tijd voor zomervakantie. Vakantie is een tijdelijke verlossing van verplichtingen van studie of werk. Voor die paar weken in het jaar gaat er geen wekker, is er geen schoolwerk, geen “moeten”. In plaats daarvan heb je alle tijd om naar de horizon te staren, naar een fluitende vogel te luisteren, uren te netflixen en net zo lang te lunchen als je wilt. Geniet ervan!

Ik wens jullie deze zomer veel ontspanning toe. We zien elkaar weer in augustus!

Fijne vakantie!

Paddy Harbers, rector
 
 
Thema's periode 4
 
In periode 4 stonden voor klas 1 en 2 de thema's 'Structuur' en 'Concurreren' centraal. Op de posters treft u meer informatie aan over de inhoud van de opdrachten. Voor klas 3 stond de 'Meesterproef' centraal, hierover leest u verderop in deze nieuwsbrief meer.
 
 
Klas 1
 
 
Klas 2
 
 
Terugblik Wereldweek 2 
 
De laatste schoolweek stond in het teken van de laatste wereldweek. Verderop in deze nieuwsbrief leest u daar meer over. In april vond de tweede wereldweek plaats. Deze wereldweek stond in het teken van duurzaamheid. Elk leerjaar werkte hierbinnen aan een eigen thema. 

 
Lees verder
Rollercoaster - TTO klas 3
 
Voor klas 3 TTO was deze laatste periode een rollercoaster! De leerlingen gingen op uitwisseling, deden examen en waren de eerste leerlingen die op het Panora Lyceum slaagden voor een diploma en daar hoorde natuurlijk een diploma-uitreiking in gala bij!
 
Lees verder
Klas 3 thema 'kiezen'
 
Welke profiel past bij mij? De natuurkant of de maatschappijkant? Welk beroep lijkt mij leuk? Welke opleiding is daarvoor nodig?Wat zijn mijn kwaliteiten eigenlijk? Met dit soort vragen zijn de leerlingen klas 3 bezig geweest bij de opdracht “Kiezen” in periode 3. 
 
Lees verder
Vignet Gezonde school
 
Sinds een paar weken is het Panora in het bezit van het officiële Gezonde school-vignet. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Omdat we hebben aangetoond op een goede manier planmatig bezig te zijn met gezondheidsbevordering binnen het thema sport en bewegen hebben we dit keurmerk ontvangen.
Wereldweek Klas 1 'Leave your mark'
 
Op maandag 3, dinsdag 4 en woensdag 5 juli hebben de eerste klassen gewerkt aan de wereldweek met als titel “Leave your mark “. Deze week stond in het teken van (wereld) erfgoed.
 
Lees verder
Wereldweek klas 2: 'Think global, act local'
 
In klas 2 is in de wereldweek hard gewerkt aan het organiseren van een goede doelen markt in het teken van kunst en cultuur en het bijdragen aan de maatschappij. Aan iedere klas was er een goed doel gekoppeld. 
 
Lees verder
Wereldweek klas 3: 'Wat? Wad!'
 
Klas 3 heeft een bijzondere excursie gemaakt naar de wadden in het kader van erfgoed, kunst en cultuur. In vier shifts zijn alle zestien klassen vroeg in de ochtend vertrokken naar Lauwersoog, waar ze verbleven in een zeilschool.
 
Lees verder
De meesterproef
 
De Meesterproef stamt al uit de tijd van de Middeleeuwen. In die tijd moesten ambachtslieden een Meesterproef doen om lid te kunnen worden van een gilde. Het was een soort praktijkexamen om te laten zien dat je klaar was om zelfstandig aan het werk te gaan binnen je ambacht. Op het Panora Lyceum doen we ook een Meesterproef. Hiermee laten de leerlingen zien dat zij de onderbouw goed hebt afgerond en klaar zijn om naar de bovenbouw te gaan.
 
Lees verder
Xanthen - Gymnasium klas 2
 
Tijdens de excursie naar Xanthen hebben de Gymnasium-leerlingen klas 2 “real time” in de Romeinse wereld gestaan in het stadje Colonia Ulpia Traiana. Daar konden ze aan elkaar laten zien wat ze geleerd hebben over bijvoorbeeld de thermen, Romeins eten, Goden en het amfitheater. Daarna hebben ze in de grote st Victor kerk het verhaal gehoord over het ontstaan van het Christendom, de heilige Victor en de verbinding gelegd met onze eigen tijd. Ook hebben de leerlingen tijd gehad hun kennis van de Duitse taal te testen bij het bestellen van een ijsje of een lekker broodje in een uurtje vrije tijd. Het was een bijzonder geslaagde dag!
 
foto's 
Een hele fijne vakantie!
Agenda
 
07-07-2023 t/m 20-08-2023
Zomervakantie
21-08-2023 en 22-08-2023
Roostervrije dagen
23-08-2023 t/m 25-08-2023
Introductiedagen
va. 26-08-2020
Les volgens rooster
Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op
     
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2023, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.