Informatie voor leerlingen en ouders/ verzorgers Panora Lyceum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vorige nieuwsbrieven terugzien? klik hier voor het archief
Nieuwsbrief oktober 2023
 
In deze derde nieuwsbrief van dit schooljaar vertellen we u graag wat meer over de verschillende organisatorische en onderwijskundige zaken. 

In deze nieuwsbrief leest u over de volgende onderwerpen:
  • Voorwoord Paddy Harbers
  • Uitnodiging informatieavond Exchange TTO leerjaar 3 
  • Afwezigheid melden
  • Ouderbijdrage 2023-2024
  • Finaledag
  • Werelddagen Unesco
  • LOS-gesprekken leerjaar 1, mavo 3 en leerjaar 4
  • Grote risico's voor vapende jongeren, Trimbos-instituut slaat alarm
  • Panora-uren periode 2 - leerjaar 1 en 2
  • Keuzelessen - leerjaar 4
  • Meetweek - leerjaar 4
  • Informatie m.b.t. PTA - leerjaar 4 
  • Studie-uren - leerjaar 3 en 4
  • Informatie examenjaar LO2
  • Cijfers van vorig schooljaar
  • Agenda
Het bruist!
 
Het Panora Lyceum bruist van de activiteiten! Ook in deze nieuwsbrief maken we het leren zichtbaar en kunnen jullie lezen waar we samen mee bezig zijn. Wij willen jullie zo goed mogelijk informeren over actuele zaken en activiteiten die georganiseerd worden. Er staat veel op de agenda in deze tijd van het schooljaar. Om activiteiten te beleven verwijs ik graag naar onze social media. Door onze facebook-  en instagrampagina te volgen krijgen jullie meer beeld bij het leren op het Panora Lyceum.

Er wordt hard gewerkt en samen sluiten we de eerste periode af met de finaledag en natuurlijk werelddagen. Een goede afronding van de eerste periode! Eerst gaan we genieten van de herfstvakantie. Geniet ervan!

Met vriendelijke groet,

Paddy Harbers, rector
 
 
Uitnodiging informatieavond Exchange TTO leerjaar 3 
 
Dinsdagavond 24 oktober vindt er een informatieavond plaats m.b.t. de uitwisseling van de TTO-leerlingen leerjaar 3. Tijdens deze avond wordt er informatie gegeven over de uitwisselingsweek (22 t/m 26 april), zodat zowel ouder(s)/ verzorger(s) als de leerlingen weten wat er op ze af gaat komen. Oók zullen leerlingen vertellen hoe zij de uitwisseling vorig schooljaar hebben ervaren, is er ruimte om vragen te stellen en om één op één met collega's in gesprek te gaan. 

Locatie: Bizetlaan 86 
Inloop: 19.00 uur
Tijd: 19.15 uur - uiterlijk 20.45 uur

Er is helaas beperkt parkeergelegenheid. Wij willen u daarom vragen, indien mogelijk, op de fiets te komen. 
Afwezigheid melden
 
Indien een leerling door ziekte niet naar school kan komen, dan kan dit door de ouder(s)/verzorger(s) tussen 8.00 uur en 9.00 uur telefonisch worden doorgegeven op de absentielijn: 0314 - 727111. Ook als een leerling een les niet kan bijwonen, bijvoorbeeld vanwege dokters- of tandartsbezoek, kan dit door de ouder(s)/ verzorger(s) doorgegeven worden op de absentielijn, vóórdat de leerling afwezig is.
Indien u de absentielijn belt dan graag kort en duidelijk de volgende zaken vermelden: de naam van de leerling, de klas, reden van afwezigheid, welke datum (dag) en evt. welk lesuur.

Leerlingen die, vanwege zieke, tijdens de dag naar huis gaan, melden zich af bij de Pitstopbalie. Wij nemen dan contact op met ouder(s)/verzorger(s).

Betermeldingen kunnen telefonisch doorgegeven worden aan de Pitstopbalie via 0314 - 727100. Ook indien er meerdere absenties doorgegeven moeten worden kunt u telefonisch contact opnemen met de Pitstopbalie, idem voor absentie bij het vak BewegingsOnderwijs.

Verlof kan via dit formulier op onze website aangevraagd worden.
Ouderbijdrage 2023-2024
 
Het Panora Lyceum vraagt ouders een bijdrage om onze leerlingen meer te kunnen bieden dan het reguliere onderwijsprogramma. Deze algemene ouderbijdrage dient ter dekking van kosten die gemaakt worden voor het organiseren van het onderwijs en extra faciliteiten op en rond school waarvoor de school van het rijk geen bijdrage ontvangt. In de maand oktober ontvangt u via onze online facturatie- en betaaldienst WIS Collect een email met daarin een link. Daarmee kunt u de ouderbijdrage voor schooljaar 2023-2024 via iDEAL aan ons voldoen.
 
Lees verder
Finaledag 
 
Het einde van de eerste periode is bijna in zicht. Op woensdag 1 november staat de finaledag voor alle leerjaren gepland. De leerlingen volgen deze dag een aangepast lesrooster. Via de button leest u meer over het programma voor de verschillende leerjaren.
 
Lees verder
Werelddagen Unesco
 
Op 2 en 3 november staat het Panora Lyceum in het teken van Unesco. Hiervoor organiseren we twee werelddagen die dit keer in het teken staan van de onderwerpen 'vrede en mensenrechten' en 'intercultureel leren'. Op de werelddagen hebben de leerlingen geen reguliere lessen, maar volgen ze een gevarieerd programma over deze onderwerpen. 
 
Lees verder
LOS-gesprekken leerjaar 1, mavo 3 en leerjaar 4
 
In de week van 13 november worden er LOS-gesprekken (Leerling – Ouder - School)  gevoerd. Dit gesprek wordt, samen met de mentor, door de leerling voorbereid in de mentorles. De ouders/verzorgers ontvangen een uitnodiging van de mentor via de mail, met daarin de instructie hoe via Magister in te tekenen voor dit gesprek.

De LOS-gesprekken voor leerjaar 2 en havo/vwo/gymnasium-3 vinden plaats in de week van 18 december.
Grote risico's voor vapende jongeren, Trimbos-instituut slaat alarm
 
Deze nieuwsbrief willen we graag  gebruiken om onze zorgen te uiten over het groeiende aantal jongeren, dat rookt en/ of vapet. Arts-epidemioloog Croes zegt hierover: "Kinderen moeten echt doorkrijgen dat ze door de tabaksindustrie worden gebruikt. Ze raken hun vrijheid kwijt door verslaafd te worden." Wij willen via deze nieuwsbrief (nogmaals) benadrukken dat het schoolplein een rookvrije zone is. 
 
Lees verder
Panora-uren periode 2-
leerjaar 1 en 2
 
Leerlingen leerjaar 1 kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod waarbij de nadruk ligt op 'de basis op orde'. Voor leerlingen leerjaar 2 is er ook deze periode weer een breed aanbod gerealiseerd, waar we heel blij mee zijn! In de Panora-uren Gids staat het aanbod weergegeven en lezen leerlingen hoe zij zich moeten inschrijven en vanaf wanneer dit kan. 
 
Lees verder
Keuzelessen in leerjaar 4
 
Om dit schooljaar tot een beter rooster te komen voor de 4e klassen havo, atheneum en gymnasium, zijn er voor een aantal vakken keuzelessen ingevoerd. Keuzelessen zijn lessen waarop een aantal leerlingen binnen een clustergroep een keuze moeten maken in de te volgen les. Voor keuze-uren moeten leerlingen zich zelf inschrijven via Zermelo. Ook als er maar één vak is waar ze uit kunt kiezen. De handleiding voor het inschrijven is te vinden in Magister. Het is de bedoeling dat de leerlingen zich op de vrijdag inschrijven voor de te volgen keuzelessen voor de volgende week. Mentoren hebben zicht op de inschrijvingen van hun leerlingen. Waar nodig kunnen zij sturen op de door de leerling te maken keuzes voor de lessen die ze volgen.
Meetweek leerjaar 4
 
Van 25 tot en met 31 oktober organiseren we een meetweek voor leerjaar 4 en ronden de leerlingen periode 1 af. Tijdens deze week zijn er geen reguliere lessen, maar zijn er alleen toetsen en presentaties gepland. Het rooster voor deze week is inmiddels op Zermelo gepubliceerd. Mentoren helpen leerlingen daar waar nodig bij de voorbereiding op deze week. Op 24 oktober, de dag voorafgaand aan deze meetweek, zijn de lessen na de grote pauze facultatief. De docenten zijn aanwezig en kunnen de leerlingen nog helpen in voorbereiding op de toetsen. Wanneer leerlingen deze middag er de voorkeur aan geven thuis te studeren, dan is dit geoorloofd.
Informatie m.b.t. PTA - leerjaar 4 
 
In het vierde leerjaar krijgen de leerlingen te maken het Programma voor Toetsing en Afsluiting (PTA). In het PTA staat  hoeveel schoolexamens een leerling maakt voor een vak, wanneer deze toetsen zijn en hoe zwaar de resultaten meetellen.  Het vastgestelde PTA per opleiding staat op onze website. Lees verder over de regelgeving omtrent afwezigheid bij ziekte en overmacht.
 
Lees verder
Studie-uren voor leerjaar 3 en 4
 
In leerjaar 3 en 4 worden in principe bij incidenteel lesuitval van docenten geen lessen meer opgevangen door onderwijsassistenten. Het is de bedoeling dat de leerlingen in plaats hiervan een studie-uur maken. Gemiddeld 1 per week. Tijdens deze studie-uren kunnen de leerlingen zelfstandig aan het werk in de daarvoor bestemde studieruimte, mediatheek of kunnen ze aan de slag in bijvoorbeeld het maaklab.
Informatie examenjaar LO2
 
Hierbij willen wij u graag informeren over enkele activiteiten en data die belangrijk zijn in het examenjaar voor het vak LO2. Enkele van onderstaande activiteiten vallen onder de noemer: Bewegen & Regelen, waarbij niet de rol als beweger centraal staat, maar juist de rol van organisator en regelaar.
 
Lees verder
Cijfers van vorig schooljaar
 
Vanuit ouders krijgen wij regelmatig de vraag of de cijfers van de afgelopen jaren inzichtelijk zijn. Deze zijn inzichtelijk via de computer in de zogenaamde browser. Klik hieronder voor een korte handleiding.
 
handleiding
Agenda
 
16-10-2023 t/m 20-10-2023
Herfstvakantie
24-10-2023
1e lesuur vervalt voor alle leerlingen
24-10-2023
Bijeenkomst exchange TTO-leerjaar 3
25-10-2023 t/m 31-10-2023
Meetweek
01-11-2023
Finaledag
01-11-2023 en 02-11-2023
Werelddagen
06-11-2023
Start periode 2
13-11-2023, 14-11-2023 en 16-11-2023
LOS-dagen leerjaar 1, mavo 3, leerjaar 4
20-11-2023 en 21-11-2023
Roostervrije dagen leerlingen en medewerkers
03-12-2023
Montferland Run
18-12-2023 t/m 21-12-2023
LOS-dagen leerjaar 2 en havo, atheneum en gymnasium 3
Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op
     
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2023, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.