Informatie voor leerlingen en ouders/ verzorgers Panora Lyceum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vorige nieuwsbrieven terugzien? klik hier voor het archief
Nieuwsbrief november 2023
 
In deze vierde nieuwsbrief van dit schooljaar vertellen we u graag wat meer over de verschillende organisatorische en onderwijskundige zaken. 

In deze nieuwsbrief leest u over de volgende onderwerpen:
  • Voorwoord Paddy Harbers
  • Thema's leerjaar 1, 2 en 3
  • LOS-dagen
  • Inspectiebezoek
  • Herkansen en inhalen PTA-toetsen leerjaar 4
  • Gezonde school
  • Leerlingvolgsysteem toetsen - leerjaar 1
  • MBO informatie avonden - mavo 4
  • Flash Fiction Challenge - TTO year 1 and 2 
  • Supertramp - CKV-leerlingen 4 mavo, havo, atheneum/ gymnasium
  • Art Workshop - TTO year 3
  • Inzage Magister leerlingen vanaf 18 jaar
  • Agenda
We hijsen dé vlag!
 
Vlaggen bestaan ​​al duizenden jaren. De belangrijkste functie van een vlag is om bij bepaalde gelegenheden iets te vertegenwoordigen. Alleen al vanuit deze functie kunnen vlaggen worden gebruikt voor meerdere doeleinden. Tegenwoordig is het hijsen van een vlag op bepaalde dagen en in bepaalde situaties een actueel onderwerp. Wij hebben als school vaker het verzoek gekregen om naast onze Panoravlag, de Achterhoekvlag, de regenboogvlag en de vlag met de sustainable development goals te hijsen.

De huidige situatie in Israël-Palestina is niemand ontgaan en houdt bij velen de gemoederen bezig. We merken ook dat deze actualiteit leerlingen, ouders en medewerkers raakt. Op een school komen veel perspectieven samen, soms in gemakkelijke overeenstemming maar soms ook in moeilijke gesprekken. Op de vraag of wij de Israelische en / of Palestijnse vlag wilden hijsen hebben wij als Unescoschool gekozen voor de vlag van vrede en verdraagzaamheid. Dat willen wij uitdragen!

Met vriendelijke groet,

Paddy Harbers, rector
 
 
Thema's leerjaar 1, 2 en 3
 
In periode 2 staan voor leerjaar 1 en 2 de thema's 'Ontdekken' en 'Nieuwsgierig' centraal. Op de posters via onderstaande buttons treft u meer informatie aan over de inhoud van de opdrachten.

De leerlingen van leerjaar 3 wisselen van profiel. In plaats van het profiel 'Natuur' volgende de leerlingen het profiel `Maatschappij' of andersom. Zo kunnen zij goed ontdekken wat bij hen past. Klik hieronder op de button voor meer informatie.
 
Klas 1
 
 
Klas 2
 
 
Klas 3
 
 
LOS-dagen
 
Tijdens de LOS-dagen vinden de gesprekken plaats tussen Leerling, Ouders en School (LOS). De leerling bereidt het gesprek (samen met de mentor) voor en leidt zelf het gesprek. Daarin geeft hij of zij aan hoe het gaat. We vinden het belangrijk dat hierbij niet alleen wordt gekeken naar de behaalde cijfers, maar vooral naar het welbevinden van de leerling. 

Voor leerjaar 1, mavo 3 en leerjaar 4 staan de LOS-gesprekken gepland in week 46. Als het goed is hebben de ouder(s)/verzorger(s) hiervoor een uitnodiging van de mentor ontvangen. 

De LOS-dagen leerjaar 2 en havo, atheneum en gymnasium leerjaar 3 staan gepland in week 51. Ouder(s)/verzorger(s) ontvangen een uitnodiging met instructie voor het inschrijven. 

Tijdens deze weken is de kans aanwezig dat er, meer dan gebruikelijk, sprake is van lesuitval. Dit omdat de lessen van de mentoren, op de momenten dat de LOS-gesprekken plaatsvinden, komen te vervallen.
Inspectiebezoek
 
De inspectie voert gedurende het schooljaar kwaliteitsonderzoeken uit. Scholen worden hiervoor geselecteerd op basis van een steekproef. Op 22 november a.s. komt de inspectie op het Panora Lyceum de afdelingen mavo en havo onderzoeken. Het onderzoek richt zich o.a. op het pedagogisch en didactisch handelen van de vakexperts, veiligheid, resultaten en de kwaliteitscultuur. De inspectie zal daarvoor in de ochtend op beide locaties lessen bezoeken en in de middag worden er gesprekken gevoerd met leerlingen, vakexperts en schoolleiding. Met de informatie uit dit onderzoek kunnen wij weer verder bouwen aan het Panora Lyceum.
Herkansen en inhalen PTA-toetsen leerjaar 4
 
De leerlingen van mavo 4 hebben een bericht via Magister ontvangen om zich in te schrijven voor de toetsen. De toetsen zullen plaatsvinden op woensdag 15 november om 9.00 uur in de lokalen 121, 122 en 123 op de Bizetlaan.

Graag willen we uw aandacht vragen voor de regelgeving m.b.t. ziekte en/of overmacht bij een PTA-toets (artikel 13, Procedure bij verhindering schoolexamen).
 
Lees verder
Gezonde school
 
Sinds een aantal maanden is het Panora Lyceum officieel erkend als Gezonde School. Het programma Gezonde School is een unieke samenwerking tussen de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, het RIVM en GGD GHOR Nederland. Om het predicaat Gezonde School te mogen dragen dien je als school te voldoen aan een heel aantal kaders dat bovengenoemde instanties in samenspraak hebben opgesteld. Dit brengt, naast de reguliere lessen bewegingsonderwijs die we geven, nog een aantal verplichtingen met zich mee, zoals het monitoren en vastleggen van fysieke/motorische gegevens tijdens verschillende fitheidstesten.  Deze fitheidstesten worden niet afgenomen om te veroordelen, maar om een gewogen beeld te vormen over de motoriek en fysieke gezondheid van onze leerlingen. Tevens bieden we leerlingen de mogelijkheid om na schooltijd gratis en onder leiding van een docent, extra te komen sporten. Hiervoor hoeft geen aanleiding te zijn: zin om lekker te bewegen is genoeg. 
 
Lees verder
Leerlingvolgsysteem toetsen - leerjaar 1
 
Van 13 t/m 17 november vinden de leerlingvolgsysteem toetsen (LVS-toetsen) plaats. In dit geval betreft het de 0-meting voor onze leerlingen in leerjaar 1.

De LVS-toetsen zijn verwerkt in het rooster en zijn voor de leerlingen zichtbaar in Zermelo. De toetsen zijn ruim gepland. Dit betekent dat een leerling eerder klaar kan zijn dan de eindtijd die voor de LVS-toetsen geroosterd staat. We vragen daarom alle leerlingen een leesboek mee te nemen, zodat zij wanneer zij klaar zijn een boek kunnen lezen en andere leerlingen in alle rust hun toets kunnen afmaken.
MBO informatie avonden - mavo 3 en 4
 
Als leerling in mavo 4 sta je dit jaar voor een belangrijke keus, namelijk de keuze voor een vervolgopleiding. Na de mavo stromen de meeste leerlingen door naar het mbo. Welke opleiding bij jou past, hangt sterk af van jouw talenten, kwaliteiten en interesses. Op 21 en 22 november 2023 worden de mbo-informatieavonden gehouden op het Graafschap College. Alle opleidingen van het Graafschap College zijn aanwezig. Daarnaast geven ook andere scholen/opleidingen hier voorlichtingssessies. De mbo-informatieavonden zijn een uitstekende gelegenheid om je te oriënteren op de diverse mbo-opleidingen en kennis te maken met de vele vormen van onderwijs na het behalen van het mavo diploma. Een overzicht met de opleidingen en scholen die op de mbo-informatieavonden aanwezig zijn en de aanmeldlink vind je via onderstaande button. 
 
overzicht MBO-opleidingen
TTO year 1 and 2: Flash Fiction Challenge 
 
"You can make anything by writing." - C.S. Lewis

After our great success last year, we will once again take part in the Flash Fiction challenge. In this creative writing experience, the students in TTO year 1 and 2 are going to write a short fictional story in period 2. This story is based on an interesting moment they have encountered during their time at school.
 
Lees verder
Supertramp
CKV-leerlingen 4 mavo, havo, atheneum/ gymnasium
 
Op donderdag 30 november en vrijdag 1 december zal er een heel vreemd voertuig z’n plek innemen op ons schoolplein aan de Bizetlaan… in de tot theaterzaal omgebouwde trailer van theatergroep Oostpool/ Sonnevanck zullen de CKV-leerlingen van 4 mavo, havo, atheneum en gymnasium de voorstelling Supertramp gaan bekijken.
 
Lees verder
Art Workshop - TTO year 3
 
"Life is a matter of choices, and every choice you make makes you." - John C. Maxwell 

Third year students at Panora are in the process of discovering the many different subjects that they will have to choose from next school year. They are learning about different specializations and thinking about what they might want to study and do in the future. To help foster further reflection about this theme, our TTO year 3 students will participate in a special art workshop called “Identity, Choices and Aims”.  

This workshop take place on January 8th at school during which the students will work together to create a collective work of art. A British artist, with extensive experience in bilingual education, will be visiting Panora to guide our students in this creative process. He will have them think about who they are, where they are from, and where they hope to go in life.  

We look forward to seeing what the students create and what choices they plan to make for themselves, now and in the future! 
Inzage Magister leerlingen vanaf 18 jaar
 
Wanneer een leerling 18 jaar wordt, vervalt automatisch het Magister-account van de ouder/verzorger. Volgens de wet dient de leerling vanaf dat moment zelf aan te geven of de ouder/verzorger inzage in de gegevens mag houden. Het is daarom belangrijk om, voordat de leerling 18 wordt, hierover in gesprek te gaan. Mochten jullie samen besluiten dat de ouder(s)/ verzorger(s) inzage mag/mogen blijven houden, dan zal de leerling dit zelf in Magister moeten regelen. Dit kan pas gedaan worden op of na de 18de verjaardag. Lees verder hoe dit te doen.
 
Lees verder
Agenda
 
06-11-2023
Start periode 2
13-11-2023, 14-11-2023 en 16-11-2023
LOS-dagen leerjaar 1, mavo 3, leerjaar 4
13-11-2023 t/m 17-11-2023
LVS-toetsen - leerjaar 1
15-11-2023
Herkansing mavo 4
20-11-2023 en 21-11-2023
Roostervrije dagen leerlingen en medewerkers
21-11-2023 en 22-11-2023
MBO informatie-avond mavo 3 en 4
22-11-2023
Inspectiebezoek
23-11-2023
Lesuur 1 en 2 komen te vervallen voor alle leerjaren
27-11-2023
MR-overleg
30-11-2023
Oostpool - CKV leerjaar 4
01-12-2023
Oostpool - CKV leerjaar 4
03-12-2023
Montferland Run
14-12-2023
Lesuur 8, 9 en 10 komen te vervallen voor alle leerjaren
18-12-2023 t/m 21-12-2023
LOS-dagen leerjaar 2 en havo, atheneum en gymnasium 3
20-12-2023
Excursie mavo 4
25-12-2023 t/m 05-01-2024
Kerstvakantie
17-01-2024
Roostervrije dag leerlingen
26-01-2024 en 27-01-2024
Panora Experiences - leerlingen groep 7 en 8 basisscholen
29-01-2024
Roostervrije dag leerlingen en medewerkers
Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op
     
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2023, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.