Informatie voor leerlingen en ouders/ verzorgers Panora Lyceum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vorige nieuwsbrieven terugzien? klik hier voor het archief
Nieuwsbrief januari 2024
 
In deze nieuwsbrief vertellen we u graag wat meer over de verschillende organisatorische en onderwijskundige zaken:
  • Voorwoord Paddy Harbers
  • Thema's periode 3
  • Excursie Corpus & Naturalis leerjaar 1
  • Informatieavond profiel- en vakkenpakketkeuze leerjaar 3 havo, atheneum en gymnasium
  • Litte victorians - Leerjaar 1 TTO
  • Excursie Amsterdam - mavo 4 Beeldende Vorming
  • Roadshow Iselinge - leerjaar 3 havo, atheneum en gymnasium
  • Tevredenheidsonderzoeken
  • In love with Shakespeare - leerjaar 2 TTO
  • Goede doelen acties
  • Voorlichting ArtEZ Connected Vooropleiding Muziek
  • Informatie locatie Bizetlaan
  • Cijfers leerlingen leerjaar 4 niet zichtbaar tijdens meetweek
  • Agenda
Samen in 2024!
 
Het nieuwe jaar is begonnen. 2023 was in veel opzichten een turbulent jaar. In de wereld gebeurde veel. We vinden elkaar soms moeilijk in de wereld. De focus ligt op verschillen, terwijl er ook veel overeenkomsten zijn. Op veel plekken worden mensen uit elkaar gedreven. Er is een plek die mensen bij elkaar brengt: de school. Laat onze school ook een plek zijn voor iedere leerling, medewerker en ouder om elkaar te ontmoeten en de dialoog aan te gaan. Laten we samenwerken om het beste en meest passende onderwijs te realiseren binnen de mogelijkheden die we hebben.

Ik wens jullie een gezond, gelukkig en positief 2024 toe!

Paddy Harbers, rector
 
 
Thema's 'Balans', 'Respect' en 'Kiezen'
 
In periode 3 staan voor leerjaar 1 en 2 de thema's 'Balans' en 'Respect' centraal. Voor leerjaar 3 staat het thema 'Kiezen' centraal. Klik op de buttons voor meer informatie aan over de inhoud van de opdrachten.
 
Klas 1
 
 
Klas 2
 
 
Klas 3
 
 
Excursie Corpus & Naturalis - leerjaar 1 
 
De startactiviteit voor de opdracht “Jouw Lichaam” is een bezoek aan de musea Naturalis & Corpus in Leiden. Bij Naturalis worden wij tijdens het zaalprogramma “Dieren door de Tijd” meegenomen in de gigantische biodiversiteit die onze planeet te bieden heeft. Vervolgens gaan we bij Corpus een interactieve reis door het menselijk lichaam maken. Het bezoek staat op diverse data gepland. Nadere informatie is verzonden.
Informatieavond profiel- en vakkenpakketkeuze - 
leerjaar 3 mavo, havo, atheneum en gymnasium
 
De leerlingen van leerjaar 3 staan dit jaar voor een belangrijke keus, namelijk de profiel- en vakkenpakketkeuze. Na het voortgezet onderwijs stromen de meeste leerlingen door naar het mbo, hbo of de universiteit. Welke studie je kunt gaan doen, hangt voor een deel af van het gekozen profiel- en vakkenpakket. In periode 3 worden de leerlingen voorbereid om deze profiel- en vakkenpakketkeuze te gaan maken.

Ter introductie van deze periode organiseren wij een informatiebijeenkomst. Deze zal plaatsvinden op donderdagavond 25 januari (mavo) en dinsdagavond 30 januari (havo, atheneum en gymnasium) op de Bizetlaan. Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgen de leerlingen en hun ouder(s)/ verzorger(s) informatie met betrekking tot de profielkeuze, waarmee de leerlingen het vakkenpakket voor de bovenbouw samenstellen. 
Litte victorians - Leerjaar 1 TTO
On 2 and 23 February our first-year tto pupils will be emersed in the Victorian times of Great Britain (1837-1901). With the help of two British actors, all pupils role play the poverty stricken children of the industrial revolution. Hardly time for themselves and all for the benefits of mean ‘adult-bosses’. Many children died of exhaustion and hunger. It will be a serious but also humoristic experience that gives an insight on how badly children were treated during the industrial revolution. In the evening, the pupils will perform in front of an audience, their parents. Therefore, we would like to invite all parents to come and see how they do.
 
Lees verder
Excursie Amsterdam - mavo 4 Beeldende Vorming
 
Op 20 februari vertrekken de leerlingen uit 4 Mavo met Beeldende Vorming (beeldend tekenen) in hun examenpakket naar Amsterdam. Om 12.00 uur starten we met een rondleiding in het Stedelijk Museum. De rondleiding zal volledig in het teken staan van het examenthema van 2024: In Actie! Na een korte pauze vervolgen we onze kunstzinnige dag in het Rijksmuseum. Natuurlijk bekijken we ook hier de kunstwerken die aansluiten bij het examen, maar we slaan natuurlijk de eregalerij met de schilderijen van Rembrandt, Vermeer en Jan Steen niet over..
Roadshow Iselinge - leerjaar 3 havo, atheneum en gymnasium
 
Op donderdag 22 februari organiseren studenten van Iselinge Hogeschool een ‘Roadshow’ voor onze 3e klassen havo, atheneum en gymnasium. Dit is een studievoorlichting vanuit Iselinge Hogeschool, die bestaat uit een kleine markt op onze locatie op de Bizetlaan. Hier kunnen onze leerlingen op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met studenten van Iselinge Hogeschool, kennis maken met verschillende facetten van het onderwijs en deelnemen aan kleinschalige activiteiten.
Tevredenheidsonderzoeken
 
Wij willen graag weten wat de leerlingen vinden van de school. Gaan onze leerlingen met plezier naar school? En voelen jullie ze zich veilig op school?  Leerlingen vullen in een mentorles in de periode 19 februari t/m 1 maart de vragenlijst in. Ook de ouders wordt dit jaar gevraagd een vragenlijst in te vullen, zij ontvangen t.z.t. per mail een uitnodiging om deel te nemen.
In love with Shakespeare - leerjaar 2 TTO
 
Friday March 1st our tto pupils will learn all about Shakespearian times and the beauty of its poetry and prose. They will partake in a 90 minute workshop with a British actor, during which they will practice and perform a play with their peers. Through this experience, they will learn to better understand Elizabethan times and language.  
 
Lees verder
Goede doelen acties
 
Op woensdag 20 december klusten er 800 leerlingen bij buren en bekenden en op donderdag 21 december renden eenzelfde aantal leerlingen door het gebouw aan de Holterweg voor het goede doel: Save the Children. Onze leerlingen hebben hiermee het fantastisch bedrag van ruim 14.000 euro opgehaald!
Voorlichting ArtEZ Connected Vooropleiding Muziek
 
Ben je talentvol op het gebied van muziek? Dan willen wij je graag informeren over de ArtEZ Vooropleidingen Muziek. Op de ArtEZ Vooropleidingen, krijgen leerlingen
professionele begeleiding bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor het volgen van een
conservatoriumstudie. Ook kunnen ze ontdekken of een muziekstudie iets voor hen is.
 
Lees verder
Informatie locatie Bizetlaan
 
Sinds het begin van dit schooljaar hoeven wij het gebouw aan de Bizetlaan niet meer te delen met het Ulenhof College. Het is hiermee ons nieuwe gebouw geworden. Aan een nieuw gebouw moet je wennen. Denk dan onder andere aan looproutes, pauzeplaatsen, plaatsen waar je kunt werken etc. Nu we een aantal maanden aan het gebouw hebben kunnen wennen, weten we beter hoe wij het gebouw kunnen gebruiken. Onder de Button staat hoe wij met het gebouw en de buitenruimte willen omgaan.
 
Lees verder
Art Workshop - TTO year 3
 
All of our tto 3 students participated in an Art Workshop hosted by British artist and educator, Peter Sansom. Each student created their own mini artwork on the topic of “Choice, Identity & Aims”, with was all put together to create one large collective work of art by our global citizens of the future.
 
the result
Cijfers leerlingen leerjaar 4 niet zichtbaar tijdens meetweek
 
Tijdens de meetweek zijn de cijfers voor onze leerlingen van leerjaar 4 niet zichtbaar. Op deze manier kunnen leerlingen zich volledig richten op (de voorbereiding van) de meetmomenten. Na de meetweek zijn de cijfers weer zichtbaar en zullen leerlingen hun resultaten gedurende de daarop volgende dagen ontvangen
Agenda
 
25-01-2024
Informatiebijeenkomst profiel-en vakkenpakketkeuze leerjaar 3 mavo
26-01-2024
Finaledag
26-01-2024 en 27-01-2024
Panora Experiences - leerlingen groep 7 en 8 basisscholen
29-01-2024
Roostervrije dag leerlingen en medewerkers
30-01-2024
Start periode 3
Informatiebijeenkomst profiel- en vakkenpakketkeuze leerjaar 3 havo, atheneum en gymnasium
02-02-2024
Leerjaar 1 TTO - Little Victorians
Online Voorlichting ArtEZ Connected Vooropleiding Muziek
05-02-2024
MR-overleg
06-02-2024 t/m 08-02-2024
Leerjaar 1 - Excursie Leiden 'Jouw Lichaam'
12-02-2024 t/m 16-02-2024
VOORJAARSVAKANTIE
19-02-2024 t/m 01-03-2024
Tevredenheidsonderzoeken leerlingen
20-02-2024
Excursie Amsterdam - mavo 4 Beeldende Vorming
22-02-2024
Roadshow Iselinge - leerjaar 3 havo, atheneum en gymnasium
23-02-2024
Leerjaar 1 TTO - Little Victorians
27-02-2024 t/m 29-02-2024
Leerjaar 1 - Excursie Leiden 'Jouw Lichaam'
01-03-2024
Leerjaar 2 TTO - In love with Shakespeare
11-03-2024 t/m 12-03-2024
Roostervrije dagen leerlingen
Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op
     
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2024, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.