Informatie voor leerlingen en ouders/ verzorgers Panora Lyceum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Vorige nieuwsbrieven terugzien? klik hier voor het archief
Nieuwsbrief maart 2024
 
In deze nieuwsbrief vertellen we u graag wat meer over organisatorische en onderwijskundige zaken:
  • Voorwoord Paddy Harbers
  • Volleybaltoernooi - leerjaar 2
  • Bezoek HAN - leerlingen havo 4 NT
  • Beroepenmarkt - havo, atheneum en gymnasium 4
  • Panora Podium…. een nieuwe lente, een nieuw geluid
  • Panora Academy Day - havo, atheneum en gymnasium 4
  • LOS-gesprekken - leerjaar 3 havo, atheneum en gymnasium
  • Run-Bike-Run
  • Stage leerjaar 3
  • Finaledag periode 3
  • Panora goes international – Let the exchange begin!
  • Tevredenheidsonderzoek ouder(s)/ verzorger(s)
  • Buiten Schoolse Sport - leerjaar 1 en 2
  • Uitslagen toernooien
  • Online ouderavonden Iriszorg
Wat past bij mij?
 
In leerjaar 3 zijn onze leerlingen bezig met het thema “Kiezen”. Zij zijn aan de slag met de keuze voor een profiel en de daarbij horende vakken. Vragen als: “Wat past bij mij?” en “Wat kan ik aan?” komen aan bod. Zojuist heb ik een gedeelte van de les “Multimedia & Vormgeving” van mevrouw Koenders bijgewoond. Een kennismaking met nieuwe praktijkvakken ter voorbereiding op de bovenbouw hoort er natuurlijk bij. Het is mooi om te zien en te horen welke gedegen zoektocht leerlingen afleggen om een profiel te kiezen en op het eind van dit schooljaar hun Meesterproef af te leggen. Een goede begeleiding en een zorgvuldig traject daarbij is essentieel. Leuk om de nieuwsgierigheid bij onze leerlingen te ervaren!

Paddy Harbers, rector
 
 
Volleybaltoernooi - leerjaar 2
Op maandag 4 en woensdag 6 maart is het volleybaltoernooi voor leerjaar 2. Hiervoor zijn we al druk in training en worden er zelfs clinics gegeven door een trainer van volleybalvereniging Orion, om zo onze leerlingen klaar te stomen voor dit mooie toernooi. Natuurlijk wordt ook na dit toernooi voor het Doetinchemse kampioenschap gespeeld. Dit zal een week later zijn op woensdag 13 maart.
Bezoek HAN - leerlingen havo 4 NT
 
Op 5 maart bezoeken onze havo 4 leerlingen met een NT profiel de HAN Hogeschool. Tijdens deze middag krijgen leerlingen een rondleiding bij de technische opleidingen waaronder elektrotechniek, werktuigbouwkunde, industrieel productontwikkeling,  technische bedrijfskunde en automotive. Daarnaast zijn er twee workshops georganiseerd waaraan leerlingen deelnemen.
Beroepenmarkt - havo, atheneum en gymnasium 4
 
Op woensdag 20 maart van 18.30 uur tot 20.30 uur is er voor onze havo, atheneum en gymnasium 4 leerlingen een beroepenmarkt in het Amphion. Deze avond wordt georganiseerd door de scholen voor voortgezet onderwijs in Doetinchem en Silvolde in samenwerking met de twee Doetinchemse Rotary Clubs. Op deze avond komen er ongeveer 80 verschillende beroepenvoorlichters. Tijdens deze beroepenvoorlichting krijgen de leerlingen de uitgelezen kans om, in één-op-één gesprekken, vragen te stellen aan mensen uit het vak van hun keuze, over de inhoud van dit beroep en de vaardigheden die je ervoor nodig hebt.

Het Panora Lyceum vindt het belangrijk dat leerlingen zich goed oriënteren op studie en beroep. Wij verwachten dan ook de aanwezigheid van al onze havo, atheneum en gymnasium 4 leerlingen bij deze studiekeuze-activiteit.
Panora Podium…. een nieuwe lente, een nieuw geluid
 
Op donderdag 21 maart, vanaf 19.30 uur treden de  Mavo 4-leerlingen met muziek in het pakket, buiten de veilige muren van het klaslokaal om zichzelf aan een groter publiek te laten horen. De aula van de Bizetlaan wordt omgetoverd tot een heuse concertzaal en biedt podium aan deze examengroep. Zij spelen van Coldplay tot OMI, van Grease tot Laura Pausini en van de Bee tot de Gees. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en luisteren en zo onze  muzikanten een warme podium-ervaring te bezorgen!  
 
Lees verder
Panora Academy Day
havo, atheneum en gymnasium 4
 
Op vrijdag 22 maart gaan onze havo, atheneum en gymnasium leerlingen van leerjaar 4 aan de slag met de vraag: hoe ziet het werkzame leven er na een studie uit? Aan de hand van casussen, door mensen uit de praktijk ingebracht, gaan leerlingen nadenken over mogelijke oplossingen en leren zo wat bijvoorbeeld een oogarts, rechter, fysiotherapeut, piloot, planoloog, ergotherapeut, assistent accountant nu eigenlijk echt doen. Leerlingen krijgen op Panora Academy Day een beter inzicht in wat ze later te wachten staat en welke echte problemen er op te lossen zijn in het werkveld.
LOS-gesprekken - leerjaar 3 havo, atheneum en gymnasium
 
De LOS-gesprekken (Leerling, Ouders en School) leerjaar 3 havo, atheneum en gymnasium staan gepland van 25 t/m 27 maart. Ouder(s)/verzorger(s) ontvangen via de mail van de mentor van hun zoon of dochter een uitnodiging hiervoor. In deze mail staan de instructies met betrekking tot het inschrijven. De leerling bereidt het gesprek voor, waar nodig met de hulp van de mentor. Voor leerjaar 3 staat het LOS-gesprek vooral in het teken van het kiezen van een vakkenpakket. Tijdens deze dagen is de kans aanwezig dat er, meer dan gebruikelijk, sprake is van lesuitval. Dit omdat de lessen van de mentoren, op de momenten dat de LOS-gesprekken plaatsvinden, komen te vervallen.
Run-Bike-Run
 
Op woensdag 3 april is er voor alle leerlingen, zowel onder- als bovenbouw, de mogelijkheid om mee te doen met de jaarlijkse Run-Bike-Run. Tijdens deze wedstrijd wordt het duurvermogen op de proef gesteld. We gaan een rondje om Stroombroek rennen, daarna een aantal ronden fietsen om vervolgens weer af te sluiten door hetzelfde rondje te rennen. Leerlingen kunnen dit individueel doen, of in een twee- of drietal. We werken met twee leeftijdscategorieën: leerjaar 1 en 2 en leerjaar 3 en hoger.

Lijkt je dit leuk? Geef je dan zo snel mogelijk op bij je vakexpert BO

*De TTO-leerlingen die deze week op uitwisseling zijn, lopen stage in de week van 22 april.
Stage leerjaar 3
 
Van 16 t/m 18 april 2024 zal de ‘mee naar het werk stage’ plaatsvinden voor alle klassen leerjaar 3*. Leerlingen uit leerjaar 3 zijn deze dagen in gelegenheid om zich te oriënteren op het beroep dat hun stagebegeleider beoefend. Naast het verkrijgen van een beter beeld hoe een werkdag er uit ziet in dit beroep, nemen zij een interview met hun stagebegeleider af om meer informatie te verkrijgen over dit beroep. Leerlingen zoeken zelf een stageplek, hiervoor gebruiken zij hun eigen netwerk. 
Finaledag leerjaar 1 t/m 3
 
Op vrijdag 19 april vindt de finaledag plaats voor leerjaar 1 t/m 3. Op deze dag sluiten we de derde periode van het schooljaar af. Voor leerjaar 1 staat de finaledag in het teken van het thema “balans” en voor leerjaar 2 is dit het thema “respect”. De leerlingen zullen op deze dag de afgelopen periode voor zichzelf evalueren en reflecteren aan de hand van het portfolio. Daarnaast vindt er een finaleactiviteit plaats. Voor leerjaar 3 staat deze periode in het teken van “kiezen”. De leerlingen gaan een vakkenpakket kiezen. Tijdens de finaledag zullen de leerlingen werken aan hun portfolio en de afronding van hun stage. 
Panora goes international – Let the exchange begin!
 
In de week van 15 april en de week van 22 april is het zo ver en zullen de leerlingen van klas 3 TTO op maandag vertrekken naar Frankrijk of Duitsland. Ze verblijven daar in gastgezinnen en zijn gekoppeld aan een Franse of Duitse leerling. Het eerste deel van de week verzorgen de buitenlands scholen voor ons een divers programma, op woensdag vertrekken we dan gezamenlijk naar Nederland en verzorgt het Panora lyceum een leuk, actief en cultureel programma. 
 
Lees verder
Tevredenheidsonderzoek ouder(s)/ verzorger(s)
 
Hoe tevreden bent u over onze school? Elke twee jaar houden wij een tevredenheidsonderzoek onder ouders en verzorgers. Dat doen wij omdat wij het belangrijk vinden om te werken aan de verbetering van ons onderwijs. Uw mening helpt ons daarbij. Wij horen daarom graag wat u van onze school vindt. U ontvangt binnenkort van ons in de mail een bericht over het oudertevredenheidsonderzoek met een link naar de vragenlijst. 
Buiten Schoolse Sport - leerjaar 1 en 2
 
Elke woensdagmiddag om 15:10 uur beoefenen we een andere sport. Dit noemen wij BuitenSchoolseSport activiteiten (BSS). Even een uurtje sporten na school met wat klasgenoten? Even de zinnen verzetten? Pak die kans en kom op woensdag naar de gymzalen om mee te doen. Kijk op het prikbord bij zaal 10 voor de activiteiten die we aanbieden en schrijf je in op de lijst. Heb je zelf ideeën over wat we tijdens dit sportuurtje kunnen doen? Geef dit dan door bij je vakexpert BO.
We hopen jullie allemaal te zien bij de BSS!
Uitslagen toernooien
 
Afgelopen periode hebben we weer een flink aantal leuke toernooien gehad. Ten eerste was er het Floorball toernooi leerjaar 2. De winnaars van het schooltoernooi mochten naar de Doetinchemse kampioenschappen. Deze zijn door onze Panora leerlingen veelal winnend afgesloten en we mochten daarom ook trots de trofee voor best presterende school in de lucht houden. Daarna was Basketbal 3 tegen 3 voor leerjaar 3 en hoger aan de beurt. Bij deze (olympische) sport speel je basketbal op een half veld en is er maar één basket om in te scoren.
 
Lees verder
Online ouderavonden Iriszorg
 
Moet ik alcohol drinken verbieden of gaan ze het dan juist doen? Is vapen minder schadelijk als roken? Is blowen onder jongeren normaal? Is mijn kind verslaafd aan zijn telefoon? Hoe pakken andere ouders dat aan?
Herkenbare vragen? Je bent niet de enige! Veel ouders lopen met vragen rond over deze thema’s. Daarom organiseert IrisZorg Preventie online ouderavonden om ouders te informeren, tips te geven en in gesprek te gaan. Voor alle ouders in de Achterhoek!
 
Lees verder
Agenda
 
04-03-2024
Volleybaltoernooi leerjaar 2
05-03-2024
Bezoek HAN - leerlingen havo 4 NT
06-03-2024
Volleybaltoernooi leerjaar 2
11-03-2024 t/m 12-03-2024
Roostervrije dagen leerlingen
13-03-2024
Volleybaltoernooi leerjaar 2
MR-overleg
Informatie-avond gymnasium en TTO - leerlingen groep 8
20-03-2024
Beroepenmarkt Amphion 
21-03-2024
Panora Podium avond
22-03-2024
Academy day - Leerjaar 4 HAG
25-03-2024 t/m 27-03-2024
LOS-gesprekken leerjaar 3 HAG
27-03-2024 t/m 08-04-2024
Meetweek leerjaar 3 en 4
29-03-2024
Roostervrije dag leerlingen en medewerkers
01-04-2024
Vrije dag leerlingen en medewerkers
03-04-2024
Run-bike-run
 15-04-2024 t/m 26-04-2024
TTO uitwisselingsweken
16-04-2024 t/m 18-04-2024
Stages leerjaar 3
Werelddagen
16-04-2024 t/m 19-04-2024
meerdaagse excursie leerjaar 4 HAG
22-04-2024
Start periode 4
Panora Lyceum
Holterweg 121
7001 EK Doetinchem
Stuur een e-mail
Volg ons op
     
U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief van het Panora Lyceum.
Het opgegeven e-mailadres is:
Afmelden | Gegevens wijzigen
© 2024, Panora Lyceum. Alle rechten voorbehouden.